Σινεμά: «Επιτέλους φτάσαμε σπίτι»

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τους δημιουργούς του «Πώς να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο Σας» και το κλασικό πια «Antz», το «Επιτέλους φτάσαμε σπίτι» είναι ένα τρισδιάστατο ξεκαρδιστικό ταξίδι παρέα με έναν αξιαγάπητο εξωγήινο που ψάχνει να βρει το δικό του σπίτι – κι αυτό φαίνεται να είναι στη Γη!

Όταν τα μέλη της εξωγήινης φυλής των Μπουβ καταφτάσουν στη Γη, κυνηγημένοι από τον άσπονδο εχθρό τους, θα αποφασίσουν να διώξουν το ανθρώπινο είδος προκειμένου να αναδιοργανώσουν ολόκληρο τον πλανήτη και να τον μετατρέψουν σε νέο τους σπίτι. Ο Ουπς, ένας αξιαγάπητος, αλλά παράταιρος από τη φυλή του, εξωγήινος, γίνεται στόχος των συμπατριωτών του μετά από μια γκάφα του. Ως δραπέτης, συναντά και αναπτύσσει μία απίθανη φιλία με ένα περιπετειώδες κορίτσι που ονομάζεται Τιπ και έχει την δική της αποστολή.

Η φυλή των Μπουβ θεωρεί υπέρτατη αξία τη συλλογικότητα και τη θυσία της ατομικότητας στο βωμό της ομοιόμορφης συνύπαρξης. Όμως Ο Ουπς δεν είναι ένας συνηθισμένος Μπουβ: λαχταρά φίλους, οικογένεια, επαφή με τους γύρω του, σε μία κοινωνία που δε θεωρεί αυτές τις επιθυμίες σωστές και αξιόλογες. Είναι ένας απίστευτα ενθουσιώδης, θετικός χαρακτήρας που πιστεύει ότι η Γη είναι ό,τι καλύτερο συνέβη ποτέ στους Μπουβ και ένα μέρος όπου επιτέλους θα μπορέσει να διασκεδάσει όπως το θέλει. Η άφιξή του στη Γη, βέβαια, δεν γίνεται με τις καλύτερες συνθήκες: ο βασικός εχθρός των Μπουβ μαθαίνει, χάρη σε λάθος του Ουπς, για μία γιορτή που ετοιμάζει ο Ουπς στο νέο του σπίτι στη Γη. Ξαφνικά ο Ουπς βρίσκεται στον στόχο των συμπατριωτών του κι έτσι συναντά ένα 12χρονο κορίτσι, την Τιπ, που ζει μόνη της από τη στιγμή που η μητέρα της και σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι μετακινήθηκαν σε άλλη ήπειρο, μετά την άφιξη των Μπουβ. Μετά τον αρχικό τους δισταγμό, οι δυο τους θα δεθούν και θα γίνουν φίλοι, όσο ο Ουπς βοηθά την Τιπ να βρει τη μητέρα της και η ατρόμητη Τιπ του μαθαίνει την ύπαρξη της τέχνης, του χιούμορ, της οικογένειας και της φιλίας, σε ένα ταξίδι που τους γυρίζει από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία ως την Κίνα και την Αυστραλία.

Μπορείς να γίνεις φίλος με έναν εξωγήινο;

Το «Επιτέλους φτάσαμε σπίτι» συνεχίζει τη λαμπρή παράδοση της οικογενειακής ψυχαγωγίας από την Dreamworks. «Είναι μια κωμωδία για τη συνύπαρξη δύο πολύ διαφορετικών χαρακτήρων, αλλά πάνω από όλα για τη "σύγκρουση" δύο πολιτισμών, που εξελίσσεται σε μια πλούσια και διασκεδαστική φιλία», λέει ο σκηνοθέτης Τιμ Τζόνσον.

«Δεν ξέρεις ποτέ πού, ή με ποιον, θα βρεις τη φιλία», λέει ο Τζιμ Πάρσονς, που χαρίζει τη φωνή του στον Ουπς στην αγγλόφωνη εκδοχή και έχει γίνει διάσημος ως Σέλντον του «The Big Bang Theory». «Το να συνάψεις μακροχρόνιες φιλίες με ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εσένα, και με τους οποίους δεν περίμενες ποτέ να μοιραστείς κάποιο κοινό, δεν είναι μόνο δυνατό, είναι και απαραίτητο».

Στο ρυθμό του «Home»

Η Ριάνα, που δανείζει τη φωνή της στην Τιπ, είχε μεγάλη συμμετοχή στην διαμόρφωση του DNA της μουσικής της ταινίας. «Πέρασα υπέροχα δουλεύοντας πάνω στη μουσική της ταινίας», είπε η Ριάνα. «Θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι, όσον αφορά τους στίχους και τη μουσική, τα τραγούδια ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόταν μια σκηνή –κάτι το διασκεδαστικό, το ριζοσπαστικό ή το συγκινητικό». Ακόμη μία σταρ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, η Τζένιφερ Λόπεζ, συμμετείχε στο καστ της ταινίας (είναι η φωνή της μητέρας της Τιπ, στην αγγλόφωνη εκδοχή), αλλά και το σάουντρακ, με τη γλυκιά μπαλάντα «Feel the Light», που συνοψίζει ιδανικά την τρυφερή, γεμάτη αισιοδοξία ιστορία των δύο μικρών πρωταγωνιστών.

Ακόμη και ο ίδιος ο Ουπς δεν μπορεί να αντισταθεί στη μουσική: παρόλο που προσποιείται ότι δεν την αντέχει, το ίδιο του το σώμα τον προδίδει, χάνει τον έλεγχό του και σιγά-σιγά, χωρίς να το θέλει, καταλήγει να χορεύει σαν να μην υπάρχει αύριο, μαθαίνοντας έτσι τι πάει να πει το να είσαι άνθρωπος και πού πραγματικά είναι το σπίτι…

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT