Με τρένο σε κόσμο μαγικό

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επισκέπτες των στούντιο Warner Bros του Λονδίνου όπου γυρίστηκαν οι ταινίες «Χάρι Πότερ» μεταφέρονται σε έναν κόσμο μαγικό. Είναι ένα απόλυτο ταξίδι για τους απανταχού φαν των βιβλίων, που πλέον εμπλουτίζεται με μια αποβάθρα και ένα τρένο.

Άραγε θα υπάρξει ξανά τέτοια προσμονή για την έκδοση βιβλίου όπως έγινε με τη σειρά «Χάρι Πότερ», όταν κόσμος μαζευόταν από τα ξημερώματα στα βιβλιοπωλεία για να προμηθευτεί ένα αντίτυπο αμέσως μόλις κυκλοφορούσε; Και να μάθει τη μοίρα του μαθητευόμενου Χάρι Πότερ; Η Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ (που πλέον, υπό το ψευδώνυμο Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ το έχει ρίξει στη συγγραφή αστυνομικών μυθιστορημάτων με ήρωα έναν κουτσό ντετέκτιβ) δημιούργησε τη δημοφιλέστερη σειρά «μαγικών» βιβλίων. Επτά βιβλία που ενέπνευσαν οχτώ εντυπω-σιακές ταινίες (το τελευταίο βιβλίο έγινε δύο ταινίες). Τώρα, τα στούντιο στο Λονδίνο όπου έγιναν τα γυρίσματα είναι ένας από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Ένα αξιοθέατο που εμπλουτίζεται με μια πλατφόρμα και ένα τρένο.

Αυτές τις μέρες εγκαινιάζεται μια μεγάλη επέκταση των σκηνικών που έχουν εκτεθεί για το κοινό, η οποία συμπεριλαμβάνει τη γνήσια ατμομηχανή Hogwarts Express και μια πιστή αναπαράσταση της πλατφόρμας 9 και 3/4. Το νέο τμήμα της έκθεσης μας δίνει την ευκαιρία να επιβιβαστούμε στο τρένο με τελικό προορισμό το σχολείο των μάγων, αφού πρώτα περάσουμε ως διά μαγείας τον τοίχο με τα κίτρινα τούβλα της κρυμμένης αποβάθρας, σπρώχνοντας βέβαια ένα καρότσι με βαλίτσες για το μεγάλο ταξίδι που μας περιμένει, όπως έκαναν και οι ήρωες των βιβλίων στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς. Οι επισκέπτες θα μπορούν να εξερευνήσουν το εσωτερικό των βαγονιών, όπου τα «παράθυρα» απεικονίζουν τον τρόπο με τον οποίο γυρίστηκαν κλασικές σκηνές της ταινίας, όπως η απόδραση του πρώτου σοκολατένιου βατράχου του Χάρι και η επίθεση των θανατοφάγων. Επίσης, τους περιμένει ένα διαδραστικό παιχνίδι, όπου θα πρέπει να βρουν ποιες από τις αποσκευές και αντικείμενα ανήκουν στους Ερμιόνη Γκρέιντζερ, Ντράκο Μαλφόι, Λούνα Λάβγκουντ και άλλους χαρακτήρες των βιβλίων. Και μέσα στο τρένο, στο ταξίδι τους για το Χόγκουαρτς και τα υπόλοιπα εκθέματα των στούντιο της Warner Bros, θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν ένα σωρό αντικείμενα εμπνευσμένα από τα βιβλία και τις ταινίες.

Οπότε, αν ο δρόμος σάς βγάλει στο Λονδίνο και είστε φαν του Χάρι Πότερ, μην παραλείψετε μια επίσκεψη στα στούντιο όπου γυρίστηκαν οι ταινίες, περνώντας από τη μυστική πλατφόρμα 9 και 3/4.

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT