Ένας ζωγράφος μπορεί να φέρει την άνοιξη;

Ένας ζωγράφος μπορεί να φέρει την άνοιξη;

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ήταν ένας μακρύς χειμώνας ο φετινός. Ένιωσα το Πάσχα σαν να ήταν… Χριστούγεννα και με τα κόκκινα αυγά σκεφτόμουν πως θα μπορούσα να στόλιζα δέντρο!

Περίμενα τον ερχομό της άνοιξης με μεγαλύτερη αγωνία από ποτέ. Όταν μεγάλωσε η μέρα, σκέφτηκα πως τα ψέματα τελείωσαν. Ήμουν όμως γελασμένη. Το κρύο ξαναρχόταν… Τα βράδια έφτιαχνα ζεστό τσάι και έψαχνα στο Διαδίκτυο ανοιξιάτικους προορισμούς και μέρη με υψηλές θερμοκρασίες. 

Εκτός από προορισμούς, έψαχνα και καλλιτέχνες, κάτι που αποδείχτηκε σοφό. Γιατί, επιτέλους, βρήκα την άνοιξη στον Ντέιβιντ Χόκνεϊ! Ο Χόκνεϊ, αν και μεγάλος πια σε ηλικία, δε σταματάει να ζωγραφίζει. Από τις τελευταίες του δουλειές είναι και το δείγμα που βλέπετε σήμερα, από την ενότητα που ονομάζει «Ο ερχομός της άνοιξης». Σε αυτά τα έργα ζωγραφίζει τη φύση με έντονα χρώματα, κομμάτι-κομμάτι, σε πολύ μεγάλα τελάρα, που, ενώνοντάς τα, διαμορφώνεται η τελική εικόνα. Επίσης, τον ενδιαφέρει πολύ το πάντρεμα της τέχνης με την τεχνολογία και, ενώ παλιότερα χρησιμοποιούσε τη φωτογραφική μηχανή ή τους εκτυπωτές, τώρα ζωγραφίζει και με iPad!

Ο Ντέιβιντ δουλεύει με κέφι μικρού παιδιού, γι’ αυτό και είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης!  Όταν μια κρύα βραδιά του Μαρτίου ανακάλυψα την ενότητα «Ο ερχομός της άνοιξης», πήρα θάρρος, ένιωσα το δροσερό αεράκι να φυσάει, τη φύση να χαίρεται και να μοσχοβολάει και είπα: «Ε, ναι, λοιπόν! Ένας καλλιτέχνης μπορεί να φέρει την άνοιξη!».

Καλή μας άνοιξη και καλή Πρωτομαγιά!

Η Catουρά

Ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ γεννήθηκε το 1937 στην Αγγλία. Είναι ζωγράφος, φωτογράφος, σκηνογράφος και συνδέθηκε στενά με το κίνημα της ποπ αρτ. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Σε τελευταία του συνέντευξη είπε: «Όταν δουλεύω, νιώθω σαν τον Πικάσο, νιώθω ότι είμαι 30… Ο Πικάσο είχε πει ότι, από την ηλικία των 30 έως 90, πάντα ένιωθε 30 όταν ζωγράφιζε…»

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT