Τα πορτρέτα αυτοφωτογραφίζονται

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είμαι πολύ κομψή. Μόλις πριν από λίγες μέρες ζυγίστηκα και χάρηκα που έχασα εκείνα τα περιττά κιλάκια που φούσκωναν την κοιλιά μου και έκαναν τα φορέματά μου να με σφίγγουν τρομερά. Έφτιαξα τα φρύδια μου με τη βοήθεια της Αντουανέτας, της πιστής μου φίλης, και όλο το βράδυ είχα μπικουτί στα μαλλιά μου. Περιποιήθηκα το πρόσωπό μου με την κρέμα αγριολούλουδων που μου έκανε δώρο ο σύζυγός μου και έβαλα τον κορσέ μου. Έδεσα τον ωραιότατο φιόγκο στο φόρεμά μου και πόζαρα για να βγάλω φωτογραφία με το κινητό τηλέφωνο.

Πού να φανταζόμουν τέτοια «μεγαλεία» και τέτοια ευκολία στην αποτύπωση πορτρέτων, όταν πριν από εκατοντάδες χρόνια αναγκαζόμουν να στέκομαι ακίνητη για ώρες, μέρες, ακόμη και εβδομάδες, για να με αποτυπώσει ο ζωγράφος…

Βρίσκομαι στην Εθνική Πινακοθήκη της Κοπεγχάγης και, μαζί με πολλά ακόμη έργα που είναι στην ίδια αίθουσα μ’ εμένα, χρησιμοποιούμε ένα κινητό τηλέφωνο που κάποιος επισκέπτης ξέχασε εδώ και αυτοφωτογραφιζόμαστε!

Τα πορτρέτα αυτοφωτογραφίζονται-1

Κοιτάξτε τον κόμη Ντε Πιάν, τι πλάκα που έχει στην προσπάθειά του να βγάλει φωτογραφία τον εαυτό του. Αλληθωρίζει για τα καλά ο καημένος! Ωστόσο, μου φαίνεται γοητευτικός! Δείτε τον παχουλό νεαρό που άφησε για λίγο το μπούτι κοτόπουλου που έτρωγε και έβγαλε selfie κι εκείνος. Ελπίζω, μόνο, να μη λάδωσε το κινητό!..

Εγώ και οι υπόλοιποι σας χαιρετούμε.

Ελπίζουμε να σας αρέσουν οι selfies μας!

Καλή σας μέρα!

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT