200 χρόνια μετά

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μουσείο Ερμιτάζ* στο Άμστερνταμ φιλοξενεί μοναδικά και πρωτότυπα εκθέματα, αφιερωμένα στην ιστορική μάχη του Βατερλό.

Ένα από αυτά τα εκθέματα είναι και το εικονιζόμενο πεδίο μάχης που αναπαριστά με λεπτομέρειες και ακρίβεια τη μάχη του Βατερλό από τον καλλιτέχνη Πιετ Πρίνσεν. Για να το κατασκευάσει, χρειάστηκε συνολικά 30 χρόνια! Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από εκείνη την ημέρα που ο γαλλικός στρατός υπό τον αυτοκράτορα Ναπολέοντα ηττήθηκε από τον στρατό του Έβδομου Συνασπισμού, ο οποίος αποτελούνταν από συμμαχικές δυνάμεις των Βρετανών και των Πρώσων. Ήταν την Κυριακή 18 Ιουνίου 1815 κοντά στο Βατερλό της Φλάνδρας, στο σημερινό Βέλγιο. Φανταστείτε πως η ήττα του Ναπολέοντα ήταν τόσο μεγάλη, που μέχρι και σήμερα, όταν αναφερόμαστε σε ολοκληρωτική ήττα ή συντριβή, χρησιμοποιούμε τον όρο «Βατερλό»!

•Το Ερμιτάζ του Άμστερνταμ είναι ένα μουσείο που ανήκει στο διάσημο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, της Ρωσίας. www.hermitage.nl/en/

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT