Ποσειδώνας και Αμφιτρίτη: έρωτας στο βασίλειο του νερού

Ποσειδώνας και Αμφιτρίτη: έρωτας στο βασίλειο του νερού

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ έχουμε μια ρομαντική ιστορία αγάπης, πασπαλισμένη με μπόλικη αλμύρα!

Η Αμφιτρίτη ήταν Νηρηίδα, δηλαδή κόρη του θαλασσομάντη Νηρέα. Είχε μάλιστα άλλες 49 αδελφές, όλες πανέμορφες σαν νεράιδες, εξαιρετικές κολυμβήτριες και καταπληκτικές χορεύτριες! Η δουλειά τους ήταν να λούζονται στα κύματα, να τραγουδούν γλυκά και να προστατεύουν όσους ταξίδευαν στη θάλασσα. Ο πατέρας τους, ο Νηρέας, ήταν ένας σεβάσμιος γέροντας που μπορούσε να μαντεύει το μέλλον και δεν ήξερε τι θα πει απάτη και ψέμα.

Όταν ο θαλασσοκράτορας Ποσειδώνας, αδερφός του Δία, ερωτεύτηκε την όμορφη Νηρηίδα Αμφιτρίτη, αποφάσισε να την κλέψει. Τα έκανε μούσκεμα, όμως, γιατί η κοπελιά κρύφτηκε στα λημέρια του Άτλαντα, του Τιτάνα που κρατάει στους ώμους του τον ουράνιο θόλο. Μόνο όταν ένα παιχνιδιάρικο δελφίνι τού μαρτύρησε την κρυψώνα της, μπόρεσε ο Ποσειδώνας να οργανώσει με επιτυχία την απαγωγή και να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του. Από τότε ζουν στα υποθαλάσσια ανάκτορά τους, έχοντας στις προσταγές τους ένα σωρό μικρότερες θεότητες-πλάσματα του νερού.

Ένα από τα παιδιά του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, ο Τρίτωνας, έχει, αντί για πόδια, μια ωραιότατη ουρά δελφινιού! Ειδικότητά του είναι η πρόκληση θαλασσινών καταιγίδων, με τη μέθοδο του φυσήματος μέσα σε ένα μεγάλο κοχύλι. Καμιά φορά, όταν είναι στις καλές του, κάνει και τον ναυαγοσώστη, όπως τότε που έσωσε τους Αργοναύτες από βέβαιο πνιγμό, κοντά στις ακτές της Λιβύης.

Ποιος δεν ξέρει ότι το σήμα κατατεθέν του Ποσειδώνα είναι η τρίαινα;

Ποιες να είναι, όμως, οι οδηγίες χρήσης της τρίαινας; Ίσως να είναι σχετικά απλές (αν φυσικά είσαι ο Ποσειδώνας):

α. Χτυπάς τα κύματα με την τρίαινα, φτιάχνεις μια φουρτούνα μούρλια.

β. Απλώνεις την τρίαινα πάνω στα κύματα, λάδι η θάλασσα. Και μια «πιπεράτη» πληροφορία: ο Ποσειδώνας δεν είναι τόσο γυναικάς όσο ο Δίας, αλλά έχει κάνει κι αυτός τις μπερμπαντιές του: δύο από τους πιο διάσημους καρπούς των ερώτων του είναι ο ήρωας Θησέας και ο Κύκλωπας Πολύφημος!

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT