Γλυπτά από βιβλία!

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kάθε δύο καλοκαίρια προσπαθώ -και τις περισσότερες φορές τα καταφέρνω- να πηγαίνω στη Βενετία. Να γιατί…

Η Βενετία είναι μια ιδιαίτερη πόλη, γεμάτη νερό, κανάλια, γέφυρες και πολιτισμό, όπου, όσες φορές και αν πας, εντυπωσιάζεσαι σαν να είναι η πρώτη φορά. Νομίζεις ότι είσαι κι εσύ φιγούρα παραμυθιού και ο δόγης που στρίβει στη γωνία του στενού σοκακιού θα σου προτείνει μια βόλτα με τη γόνδολά του.

Στη Βενετία γίνονται σημαντικές εκθέσεις. Ήδη από το 1895 φιλοξενείται εκεί η εικαστική έκθεση της Μπιενάλε, μία από τις σπουδαιότερες παγκόσμιες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης. Όπως πάντα, έτσι και φέτος, πήγα με τον φίλο μου τον Σταύρο. Η αλήθεια είναι πως «ξεποδαριαστήκαμε», αλλά το αποτέλεσμα μας αντάμειψε! «Άξιζε τον κόπο…» είπαμε!

Ένας καλλιτέχνης που δεν ήξερα και μου άρεσε πολύ είναι αυτός που σας παρουσιάζω σήμερα: ο Wim Botha (Βιμ Μπόθα). Με κύριο υλικό του τα βιβλία, ο Βιμ φτιάχνει καταπληκτικά γλυπτά, κόβοντας το χαρτί με κοπίδια και τροχούς, σαν να σκαλίζει μάρμαρο, και καταφέρνει να εντυπωσιάσει με τις προτομές και τα ολόσωμα, σε φυσικό μέγεθος, γλυπτά του.

Έτσι, κοιτάζοντας τα νέα σας βιβλία τώρα, στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, θα ξέρετε πως δεν είναι μόνο για διάβασμα, αλλά και εξαιρετική πρώτη ύλη τέχνης! Φυσικά, μην πάει ο νους σας να τα… σκαλίσετε, εσείς μόνο να τα ξεφυλλίσετε, παρακαλώ!

Καλό διάβασμα!

Και, φυσικά, καλή σχολική χρονιά!

Ο Βιμ Μπόθα γεννήθηκε το 1974 στη Νότια Αφρική και ζει στο Κέιπ Τάουν. Λέει πως διαλέγει ειδικά βιβλία, που αντανακλούν την ανθρώπινη ταυτότητα και πως το υλικό, η σκέψη και η ιδέα είναι πάντα αλληλοεξαρτώμενα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT