Εκείνο το σκουλαρίκι ακόμα το ψάχνω!

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι», ένα πολύ γνωστό έργο του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Yan Vermeer, είναι ένα μυστήριο στον κόσμο της τέχνης: ποτέ κανείς δεν έμαθε την πραγματική ταυτότητα του μοντέλου.

Πριν από ένα χρόνο περίπου, έγραψα στους «Ερευνητές» τη φανταστική ιστορία «Πού πήγε το σκουλαρίκι». Ηρωίδα της ιστορίας μου ήταν η Μάγδα-Ελένη ή Μαγδαλένα, υπηρέτρια του ζωγράφου, που έγινε μοντέλο του. Ο ζωγράφος, ο Γιαν Βερμέερ δηλαδή, της είχε χαρίσει ένα ζευγάρι μαργαριταρένια σκουλαρίκια, από τα οποία το ένα χάθηκε! Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στον πίνακα εμφανίζεται μόνο το ένα.

Σας είχα ζητήσει να ζωγραφίσετε τη Μαγδαλένα με τον δικό σας τρόπο ή να την απεικονίσετε με την τεχνική του κολάζ. Σήμερα, σας δείχνω τα έργα των παιδιών που την έφτιαξαν σε ένα από τα εικαστικά εργαστήρια της χρονιάς που κάναμε μαζί ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Όπως πάντα, τα παιδικά έργα είναι σπουδαία. Σαν αξία, αλλά και σαν αλήθεια! Και η αλήθεια είναι πως το σκουλαρίκι εκείνο ακόμα το ψάχνω!

Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά που έφτιαξαν τα έργα που βλέπετε: 

Άλκη και Ισαβέλλα Αϊβαλιώτη, Κλεοπάτρα Μαυρειδοπούλου, Χρύσα Μελετιάδου, Σοφία Νερομηλιώτη, Μάνο Παπαδάκη, Αχιλλέα Τέντα, Ελευθερία Τσαμούλη, Δημήτρη Χούτα και Άσπα Τσιγαρίδη, για τη συμμετοχή της σε ένα από αυτά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT