Shenyang / Κίνα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενέχει μεν ορισμένους κινδύνους, κυρίως για άτομα με καρδιακά ή αναπνευστικά προβλήματα, όμως γενικά η χειμερινή κολύμβηση θεωρείται ότι ωφελεί τον οργανισμό, μειώνει το στρες, βελτιώνει τη διάθεση, αλλά και τη μνήμη. Γι’ αυτό και έχει φανατικούς οπαδούς, από το Βέλγιο και τη Ρωσία μέχρι την Κίνα, όπου υπάρχουν πάνω από 140 οργανώσεις που προωθούν το άθλημα και στις οποίες συμμετέχουν περί τα 200.000 άτομα κάθε ηλικίας, ακόμα και παιδιά ή ηλικιωμένοι.

Η εικονιζόμενη κολυμβήτρια έχει βέβαια προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα και κάνει αυτό που στα αγγλικά ονομάζεται «ice swimming», δηλαδή κολύμβηση στον πάγο. Ανήμερα του Αγίου Νικολάου, φόρεσε το κόκκινο μαγιό και το λευκό σκουφάκι της, περπάτησε στο χιόνι και τελικά βούτηξε σε ποταμό της πόλης Shenyang στη βορειοανατολική Κίνα. Η θερμοκρασία του νερού ήταν κοντά στο μηδέν και γύρω της επέπλεαν θραύσματα πάγου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT