Ευάγγελος Κατσιμίχας: Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Versus Travel

Ευάγγελος Κατσιμίχας: Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Versus Travel

5' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς μετεξελίχθηκε το γραφείο σας στην εποχή του διαδικτύου;

Στο Versus Travel αντιμετωπίσαμε από την πρώτη στιγμή το διαδίκτυο ως μια τεράστια ευκαιρία, ενσωματώνοντας αμέσως στις υπηρεσίες μας τις δυνατότητές του. Κατ’ αρχάς, μπορέσαμε να επεκταθούμε σε νέους, ανεξερεύνητους προορισμούς σε κάθε σημείο του ορίζοντα, σχεδιάζοντας ταξίδια που δεν έχουν παρουσιαστεί ξανά στην ελληνική τουριστική αγορά, όπως στην Κριμαία, στην εξωτική Μελανησία, στο Βόρειο Περού, για να δούμε τους προκολομβιανούς πολιτισμούς ή στην απάτητη ζούγκλα Παντανάλ, στη Βραζιλία. Κατά δεύτερον, ερχόμαστε σε επαφή με ένα ευρύτερο κοινό σε όλη την ελληνική επικράτεια, το οποίο ενημερώνουμε αμέσως για τα νέα προγράμματά μας. Τέλος, παρέχουμε συνεχή on-line υποστήριξη στους ταξιδιώτες μας, με χρήσιμες πληροφορίες και λεπτομέρειες προετοιμασίας, ενημερωτικές συναντήσεις με τους αρχηγούς-συνοδούς μας μέσω live streaming και, γενικά, όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για να πραγματοποιήσουν μαζί μας ένα αξέχαστο ταξίδι.

 

Η ανθρώπινη επαφή εξακολουθεί να κάνει τη διαφορά στην εξυπηρέτηση;

Η ανθρώπινη επαφή είναι αναντικατάστατη. Το Versus Travel θεωρούμε ότι είναι μια μεγάλη ταξιδιωτική οικογένεια, όχι μόνο ένας τουριστικός οργανισμός. Αυτή μας η πεποίθηση καλλιεργείται και μέσα από τις εκδηλώσεις του Versus Club, της πρώτης δωρεάν ταξιδιωτικής λέσχης στην Ελλάδα, που δημιουργεί διαδραστική επαφή με τους ταξιδιώτες και φίλους του Versus. Επιπλέον, η πολυετής εμπειρία και οι γνώσεις των ταξιδιωτικών μας συμβούλων λειτουργούν καταλυτικά ώστε κάποιος να μπορέσει να επιλέξει τον ιδανικό για εκείνον προορισμό και να σχεδιάσει ένα πλούσιο και εξατομικευμένο πακέτο διακοπών στις καλύτερες τιμές της αγοράς, χωρίς «κρυφές» χρεώσεις και ψευδή στοιχεία του διαδικτύου (κριτικές, φωτογραφίες κ.ά.). Αποφεύγει με τον τρόπο αυτό δυσάρεστες εκπλήξεις και έχει την ασφάλεια ότι απευθύνεται σε κάποιον που τον ακούει με προσοχή και ενδιαφέρεται για τις ανάγκες του. Ας μην ξεχνάμε πως ο ανθρώπινος παράγοντας χαρακτηρίζεται από εγγύτητα, ευελιξία και προσαρμοστικότητα, στοιχεία που το διαδίκτυο –αποκλειστικά– δεν μπορεί να προσφέρει.

Πόσο και πώς επηρέασε η κρίση τις ταξιδιωτικές συνήθειες των Ελλήνων;

Η κρίση σαφώς επηρέασε την τουριστική αγορά, αλλά όχι όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Τα νησιά μας και η ηπειρωτική Ελλάδα αποτελούν έναν σίγουρο προορισμό. Από την άλλη πλευρά, οι  Έλληνες άρχισαν να επενδύουν σε ταξίδια του εξωτερικού που θα τους έφερναν σε επαφή με διαφορετικούς προορισμούς, ανθρώπους και κουλτούρες. Πνεύμα ανήσυχο και της εξερεύνσης, ήδη από την αρχαιότητα, ο Έλληνας βρήκε μέσα από τα ταξίδια έναν τρόπο να δραπετεύσει για λίγο από την καθημερινότητα.

Τι είδους πλεονεκτήματα απολαμβάνουν όσοι απευθύνονται σε ταξιδιωτικό γραφείο;

Θα μιλήσω για τον ταξιδιώτη του Versus Travel, ο οποίος νιώθει σιγουριά. Αρχικά, με εξασφαλισμένες αναχωρήσεις και προαγορά χιλιάδων θέσεων με τις πιο αξιόπιστες αεροπορικές εταιρείες και τις καλύτερες ανταποκρίσεις – όχι ταξίδια εικονικής πραγματικότητας. Επιπλέον, γνωρίζει πως, οτιδήποτε κι αν του συμβεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκεται, έχει κάποιον για να απευθυνθεί και να βρει αμέσως λύση σε όποιο πρόβλημα τυχόν αντιμετωπίσει. Επιπρόσθετα, παρέχουμε σε κάθε ταξιδιώτη πλήρη ασφάλεια από ατυχήματα, καθώς και ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Μια οικογένεια που θέλει να σχεδιάσει οικονομικές διακοπές χωρίς στερήσεις γιατί να απευθυνθεί σε ένα τουριστικό πρακτορείο και να μην κλείσει μια προσφορά μέσω διαδικτύου;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα ταξίδι δεν είναι μόνο τα εισιτήρια και το ξενοδοχείο. Είναι η διατροφή, οι μεταφορές, οι είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, οι φόροι, τα αχθοφορικά, οι διάφορες εκδρομές, οι δραστηριότητες και τόσες άλλες επιπλέον τοπικές χρεώσεις που δεν υπολογίζουμε εξαρχής και οι οποίες «φουσκώνουν» το τελικό κόστος ενός ταξιδιού. Μέσα από τα είκοσι πέντε χρόνια εμπειρία μας βλέπουμε ότι, συγκρίνοντας όλες τις παραπάνω λεπτομέρειες, στο τέλος μια οικογένεια θα προτιμήσει την ασφάλεια και τις παροχές που προσφέρουμε στην καλύτερη δυνατή τιμή της αγοράς, προσαρμόζοντας τις επιθυμίες της στα εκάστοτε δεδομένα.

Πόσο σημαντικό είναι οι τουριστικοί πράκτορες να έχουν βρεθεί στα μέρη για τα οποία διαθέτουν ταξιδιωτικά πακέτα;

Δεν είναι μόνο σημαντικό, είναι και απαραίτητο, διότι μόνο έτσι μπορούν να κατευθύνουν σωστά τον ταξιδιώτη και να του παρέχουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για κάθε προορισμό. Αυτό σημαίνει ότι βοηθάμε τον ταξιδιώτη, συμμετέχουμε ενεργά στο να επιλέξει τον σωστό προορισμό για τις διακοπές του.

Με ποιον τρόπο το πρακτορείο σας κάνει τις διακοπές εμπειρία;

Ως ταξιδιωτικός οργανισμός αναζητούμε συνέχεια ξεχωριστά ταξίδια και όχι πολυδιαφημισμένους προορισμούς. Ακόμα όμως και οι κλασικοί προορισμοί μας σχεδιάζονται με διαφορετική οπτική σε σχέση με τα υπόλοιπα προγράμματα της αγοράς. Οργανώνουμε προσεγμένα και γεμάτα φαντασία προγράμματα, με έμφαση στον πολιτισμό και στην εξερεύνηση σε βάθος, όχι μια επιφανειακή επίσκεψη, και προτείνουμε νέους προορισμούς, από τη ζούγκλα του Τορτουγκέρο και τους παγετώνες της Ανταρκτικής έως τον Ειρηνικό ωκεανό και το Νησί του Πάσχα, που ανοίγουν νέους δρόμους. Επίσης, παρέχουμε ολοκληρωμένα ταξίδια με εξασφαλισμένες αναχωρήσεις και πολύ καλά ξενοδοχεία, «γεμάτες» ημέρες και όχι άπειρες ελεύθερες ώρες, επιπλέον παροχές και δραστηριότητες, όπως είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, εκδρομές, βαρκάδες, διαδρομές με τρένα, επισκέψεις σε λιγότερο γνωστά αξιοθέατα. Τέλος, έχουμε εξειδικευμένους αρχηγούς, οι οποίοι μετατρέπουν το ταξίδι σε εμπειρία ζωής. Αυτά που εμπιστεύονται οι πελάτες μας είναι η ασφάλεια, η φροντίδα και, κυρίως, η εμπειρία του Versus.

Ο συνεδριακός τουρισμός τι μέρος του χαρτοφυλακίου σας αποτελεί;

Ο συνεδριακός-επαγγελματικός τουρισμός κατέχει σημαντικό ρόλο στον κύκλο εργασιών του Versus Travel. Οι πολυεθνικές εταιρείες που απευθύνονται σε εμάς γνωρίζουν εκ των προτέρων πώς θα μπορέσουν να συνδυάσουν το συνέδριό τους με ποικίλες τουριστικές δραστηριότητες και πώς θα δημιουργήσουμε γι’ αυτούς ένα πλήρες, ανταγωνιστικό πακέτο, που θα καλύπτει τόσο τις επαγγελματικές ανάγκες τους όσο και τη γνωριμία τους με τη χώρα μας.

Από ποιες χώρες έχουμε τη μεγαλύτερη εισροή ταξιδιωτών προς την Ελλάδα; Και σε ποιες χώρες ταξιδεύουν οι Έλληνες;

Τα τελευταία χρόνια, η μεγαλύτερη εισροή ταξιδιωτών παρατηρείται από τις χώρες της Ασίας –Κίνα, Ιαπωνία–, αλλά και από την Αμερική. Οι  Έλληνες, από την άλλη, ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν κάθε γωνιά του πλανήτη, από την Κούβα, τη Ρωσία και την Ινδία μέχρι το Μεξικό, το Περού και την Αργεντινή.


Στο Περού με το Versus Travel

Ευάγγελος Κατσιμίχας: Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Versus Travel-1

Η κοινότητα των Chumbe στη Lamay του Περού. (Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image)

Θα προτείνω έναν προορισμό τον οποίο επισκέφτηκα κι εγώ πρόσφατα. Πρόκειται για το Περού, μία από τις πιο γοητευτικές χώρες της Νότιας Αμερικής, που φέρει μέχρι σήμερα τη σφραγίδα των αρχαίων ινδιάνικων πολιτισμών και των Ισπανών κατακτητών του. Οι αρχαίες πόλεις και τα μουσεία του, με εκθέματα από όλους τους προκολομβιανούς πολιτισμούς, τα επιβλητικά βουνά, τα κατάλευκα λάμα, οι παραδοσιακές μουσικές, τα χειροτεχνήματα της περουβιανής λαϊκής παράδοσης, τα περίφημα υφαντά με τα γεωμετρικά σχέδια, τα πολυποίκιλτα υφάσματα, τα έντονα χρώματα και, κυρίως, οι γελαστοί άνθρωποι που κρατούν παραδόσεις απαράλλακτες για αιώνες θα σας φέρουν σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Περού. Ένα μυστήριο είναι το Περού, που σας περιμένει να το ανακαλύψετε!

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT