Ανδρέας Μπογδάνος: Προϊστάμενος Προγραμματισμού Εξερχόμενου Τουρισμού SMILE ACADIMOS

Ανδρέας Μπογδάνος: Προϊστάμενος Προγραμματισμού Εξερχόμενου Τουρισμού SMILE ACADIMOS

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς στήνεται ένα επιτυχημένο ταξιδιωτικό πακέτο; 

Ένα επιτυχημένο ταξιδιωτικό πακέτο ορίζεται από πολλές παραμέτρους. Ξεκινώντας από την πρώτη βασική μας υπηρεσία, οι πτήσεις πρέπει να είναι σε ιδανικές ώρες για να κερδίζουμε τον μέγιστο χρόνο στον προορισμό, σε συνδυασμό με ένα πραγματικά καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα χωρίς εξαντλητικά χιλιόμετρα, αλλά με σωστά υπολογισμένες αποστάσεις μεταξύ των επισκεπτόμενων σημείων. Η διαμονή πρέπει να γίνεται σε ποιοτικά και προσεκτικά επιλεγμένα καταλύματα και, τέλος, θα πρέπει να έχουμε εμπεριστατωμένες και πλήρεις ξεναγήσεις στον προορισμό από έμπειρους επαγγελματίες ξεναγούς.

Πώς προσαρμόζεται το πρόγραμμα του ταξιδιού στις ανάγκες μιας οικογένειας;

Τα ταξίδια με προσανατολισμό το παιδί έχουν συνήθως επισκέψεις σε διάφορά πάρκα ψυχαγωγίας του εξωτερικού. Από την πιο γνωστή σε όλους Disneyland Paris ή το πάρκο Αστερίξ λίγο έξω από το Παρίσι, το πάρκο διασκέδασης Gardaland στη λίμνη Garda της Ιταλίας, το Europa Park στο Rust της Γερμανίας κ.ά., όλα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των παιδιών και στην ψυχαγωγία τους. Ηλικιακός περιορισμός γίνεται ανάλογα με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα όπου συμμετέχει το παιδί και βάσει των κανονισμών ασφαλείας. Το πρόγραμμα για ταξίδια με παιδιά έχει δύο εναλλακτικές: η πρώτη είναι αυτή όπου το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στο παιδί και στις παιδικές δραστηριότητες, η δεύτερη όπου είναι κατά το ήμισυ στο παιδί και το δεύτερο μισό του προγράμματος κάνει πολιτιστικό τουρισμό για τους ενήλικες.

Τελευταία παρατηρείται μια στροφή προς τον τουρισμό εμπειριών. Πώς τη διαχειρίζεστε; 

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται προς τον θεματικό τουρισμό. Από την πλευρά μας, ανταποκρινόμαστε στην τάση της αγοράς, προσφέροντας διάφορα προγράμματα, όπως οινοτουρισμό, τουρισμό περιπέτειας και σπορ, αγροτουρισμό, γαστρονομικό τουρισμό, θρησκευτικό τουρισμό, ιαματικό τουρισμό, ιατρικό τουρισμό, οικοτουρισμό, πολιτιστικό τουρισμό, τουρισμό υγείας και ευεξίας, συναυλιών κ.ά.

Πώς διαφοροποιούνται τα ατομικά από τα ομαδικά προγράμματα;

Τα ατομικά ταξίδια διαχωρίζονται σε ταξίδια για ξεκούραση και πολιτισμού. Ένα ατομικό πολιτιστικό ταξίδι μπορεί να έχει ίσες ή και περισσότερες υπηρεσίες συγκριτικά με ένα ομαδικό ταξίδι. Το βασικό πλεονέκτημα του ατομικού ταξιδιού είναι ότι το σχεδιάζει ο ίδιος ο ταξιδιώτης σύμφωνα με τις επιθυμίες του (περιήγηση / περιπέτεια / φύση). Είθισται, ωστόσο, να προτείνουμε   να συμπεριληφθούν μερικές ημέρες ξεκούραση. 


Με το Smile Acadimos στην Αλσατία και στον Μέλανα Δρυμό

Ανδρέας Μπογδάνος: Προϊστάμενος Προγραμματισμού Εξερχόμενου Τουρισμού SMILE ACADIMOS-1

Άποψη του γραφικού ιστορικού κέντρου του Φράιμπουργκ. (Φωτογραφία: Shutterstock)

Ένας δημοφιλής προορισμός τον οποίο δουλεύουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους είναι η Αλσατία και ο Μέλας Δρυμός. Ένα ταξίδι μεταξύ δύο χωρών που ξεκινά από τη Γαλλία και την περιοχή της Αλσατίας με πρωτεύουσα την πανέμορφη πόλη του Στρασβούργου, φτάνει στην επαρχία με τους αμπελώνες και τα γραφικά κρασοχώρια και κορυφώνεται στο κουκλίστικο και διάσημο Κολμάρ. Ο Μέλας Δρυμός, από την άλλη, βρίσκεται στη Γερμανία. Επισκεπτόμαστε πόλεις όπως το Φράιμπουργκ (άτυπα θεωρείται πρωτεύουσα του Μέλανα Δρυμού), τη λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν και λίγο παραπέρα τη γοητευτική Χαϊδελβέργη. Ένα ταξίδι-πρόταση για κάθε εποχή, ειδικότερα όμως την άνοιξη, όπου η φύση ζωγραφίζει με τρόπο μοναδικό σε αυτά τα μέρη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT