Gabriel Escarrer Jaume: Executive Vice Chairman & CEO του ομίλου Melia Hotels International

Gabriel Escarrer Jaume: Executive Vice Chairman & CEO του ομίλου Melia Hotels International

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άνθρωποι της ταξιδιωτικής βιομηχανίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό τοποθετούνται απέναντι στην πρωτοφανή κρίση.

«Με το δεδομένο ότι το 2003, μετά την επιδημία SARS, οι Κινέζοι πολίτες αύξησαν κατά 43% τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, θεωρούμε ότι ο αντίκτυπος του κορονοϊού στην τουριστική βιομηχανία θα είναι πολύ πιο μεγάλος και διεθνής. Οι άνθρωποι όχι μόνο θα ταξιδεύουν πιο πολύ, αλλά θα εκτιμήσουν ακόμη περισσότερο την αξία του ταξιδιού. Ένα δεύτερο θεμελιώδες στοιχείο που φέρνει μαζί της η πανδημία είναι πως θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο ψηφιοποίησης των υπηρεσιών, τόσο από την πλευρά του καταναλωτή όσο και της βιομηχανίας. Όταν η κρίση θα ανήκει πια στο παρελθόν, μεταξύ άλλων θα έχει αφήσει πίσω της μια συντριπτική αύξηση της ψηφιακής κατανάλωσης. Και κάτι ακόμα, εξίσου σημαντικό: θα μας έχει μάθει να ταξιδεύουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια. Να είμαστε πιο υπεύθυνοι ταξιδιώτες.

»Στη Melia Hotels International έχουμε εισαγάγει την πολιτική της δωρεάν ακύρωσης, προκειμένου οι πελάτες μας να συνεχίσουν να κάνουν τις κρατήσεις τους για το 2020. Ωστόσο, η επιτυχία της συγκεκριμένης καμπάνιας θα εξαρτηθεί αφενός από την εξελικτική πορεία της πανδημίας στις διαφορετικές αγορές και προορισμούς και αφετέρου από το χρονικό σημείο στο οποίο θα νιώσουμε ότι είναι ασφαλές να ταξιδεύουμε.

»Είναι συνεπώς πρόωρο να μπούμε σε πιο συγκεκριμένες εκτιμήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Η ύφεση έρχεται στον κλάδο μας, απλώς ακόμη δεν γνωρίζουμε σε τι βαθμό: αυτός θα αποτελέσει συνάρτηση του διαστήματος κατά το οποίο θα παραλύσει η παγκόσμια οικονομία και η δική μας βιομηχανία. Όταν έρθει η ώρα, οι άνθρωποι του τουρισμού θα πάρουν τις πλέον ενδεδειγμένες αποφάσεις για την κάθε αγορά ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπόψη τα σενάρια που ανταποκρίνονται σε κάθε περίπτωση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT