Νέα Υόρκη: Οι οραματιστές του σουρεαλισμού

Νέα Υόρκη: Οι οραματιστές του σουρεαλισμού

Η έκθεση “Surrealism Beyond Borders” στο ΜΕΤ εξετάζει τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που επηρέασαν τους καλλιτεχνικό κίνημα του σουρεαλισμού.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Metropolitan Museum of Art υποδέχεται ξανά το κοινό με την έκθεση «Surrealism beyond borders». Μια τηλεφωνική συσκευή που μεταμορφώνεται σε αστακό. Ένα μικροσκοπικό τρένο που ορμά μέσα από το τζάκι. Αυτά είναι μόλις δύο από τα πολύ γνωστά έργα που συνδέονται με το κίνημα του σουρεαλισμού, το οποίο έκανε την εμφάνισή του στο Παρίσι το 1924. Συνδέοντας το ασυνείδητο και τα όνειρα με καθημερινές εικόνες, έφερε στο εικαστικό γίγνεσθαι έργα ποιητικά, που έθιγαν ωστόσο σοβαρά κοινωνικά, πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, με εκφραστές καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο. Εκεί επικεντρώνεται και η έκθεση, η οποία εξετάζει την καλλιτεχνική παραγωγή τόσο από χρονολογική όσο και από γεωγραφική σκοπιά. Συγκεντρώνοντας υλικό από οκτώ δεκαετίες και 45 χώρες, το αφιέρωμα δείχνει πώς το επαναστατικό κίνημα εμπνέεται από κοινωνικο-πολιτικά γεγονότα. metmuseum.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT