Ταξίδι στον κόσμο του σινεμά

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Wes Anderson ανανέωσε τα βαγόνια της αμαξοστιχίας British Pullman αναβιώνοντας τη χρυσή εποχή του σινεμά.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν η εταιρεία ταξιδιών πολυτελείας Belmond, που ειδικεύεται στα ατμοσφαιρικά ταξίδια με τρένο, αποφάσισε να αναβιώσει ένα από τα βαγόνια της θρυλικής αμαξοστοιχίας British Pullman, ήξερε πολύ καλά σε ποιον έπρεπε να απευθυνθεί. 

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Wes Anderson δεν είναι μόνο μαέστρος στη δημιουργία ατμοσφαιρικών σκηνικών, αλλά τρέφει και ιδιαίτερη αγάπη για τα τρένα, τα οποία πρωταγωνιστούν συχνά στις ταινίες του. Οι συμμετρίες στις εικόνες του, η μοναδική χρωματική παλέτα, οι αρ νουβό επιρροές είναι όλα όσα κάνουν το στιλ του Anderson να ξεχωρίζει στον επανασχεδιασμό του αρ ντεκό βαγονιού, που αποτίνει φόρο τιμής στη χρυσή εποχή του σινεμά και των ταξιδιών. Όσο για τα μοτίβα των κυμάτων και των κύκνων στις μαρκετερί, αυτά παραπέμπουν στο όνομα του βαγονιού, Cygnus, και στον μύθο του Κύκνου, εραστή του Φαέθωνα, που μεταμορφώθηκε σε κύκνο και στη συνέχεια έγινε αστερισμός. belmond.com  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT