Η ρετροσπεκτίβα «Sophie Taeuber-Arp: Living Abstraction» στο MoMA

Η ρετροσπεκτίβα «Sophie Taeuber-Arp: Living Abstraction» στο MoMA

Το ΜoMA της Νέας Υόρκης διοργάνωσε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο πολύπλευρο ταλέντο της Ελβετίδας Sophie Henriette Gertrud Taeuber-Arp, η οποία ξεχώρισε όχι μόνο στη ζωγραφική αλλά και στην αρχιτεκτονική, την υφαντική, τα βιτρό, τη γλυπτική, τον σχεδιασμό επίπλων, κ.α.

31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης διοργανώνει τη ρετροσπεκτίβα «Sophie Taeuber-Arp: Living Abstraction», δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει το πολύπλευρο έργο της ταλαντούχας Ελβετίδας Sophie Henriette Gertrud Taeuber-Arp (1889-1943), που χάραξε τη δική της μοναδική δημιουργική πορεία στη ζωγραφική, στη γλυπτική, στη χαρακτική, στην υφαντική, στην αρχιτεκτονική, στο interior design, στα βιτρό, κ.α. Παρουσιάζονται 300 έργα από περισσότερες από 50 δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, οργανωμένα με χρονολογική σειρά από το 1914 έως το 1943. Ο καινοτόμος και πειραματικός τρόπος με τον οποίο προσέγγισε τόσο τις καλές τέχνες όσο και τις εφαρμοσμένες τέχνες ενθαρρύνει μια πιο ανοιχτή προσέγγιση της ιστορίας της σύγχρονης τέχνης. 
Έως 12/3, moma.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT