Φιλοξενία με… τέχνη

Έξι πολυτελή ευρωπαϊκά ξενοδοχεία ενσωματώνουν υποδειγματικά την τέχνη στις υπηρεσίες τους, απογειώνοντας την εμπειρία της φιλοξενίας.

5' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Hôtel du Petit Moulin

Διά χειρός Lacroix

Φιλοξενία με… τέχνη-1

Το εντυπωσιακό ιστορικό κτίριο του 17ου αιώνα όπου στεγάζεται το Hôtel du Petit Moulin σχεδίασε ο Γάλλος μόδιστρος Christian Lacroix. Η διακόσμησή του, πλούσια και υποβλητική, αντανακλά όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την πολύ ξεχωριστή συνοικία του Marais: ιστορία, τέχνη, πολιτισμό. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται το Μουσείο Πικάσο, η Place des Vosges και η Όπερα της Βαστίλης. Η ατμόσφαιρα στο Hôtel du Petit Moulin αλλάζει από δωμάτιο σε δωμάτιο, δημιουργώντας θεατρικά, γοητευτικά σκηνικά. Έντονα χρώματα που εμπνέονται από τα 1960s, βελούδινα υφάσματα, δερμάτινοι καναπέδες, πράσινοι διάδρομοι στρωμένοι με πουά μοκέτες, που οδηγούν σε δωμάτια με επιρροές από το μπαρόκ, το ροκοκό και τη μόδα, αποκαλύπτουν την καλλιτεχνική ματιά του Lacroix. Μετά τις βόλτες σας στην πόλη, δειπνήστε σε ένα από τα εστιατόρια της περιοχής και κλείστε τη βραδιά με ένα ποτό στο Honesty Bar, στο lounge του ξενοδοχείου.

INFO
Από 620 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις για τον μήνα Απρίλιο.
hotelpetitmoulinparis.com


Domaine des Etangs

Ρομαντισμός και γαλλική εξοχή

Φιλοξενία με… τέχνη-2

Ταξίδι στον χρόνο και στην εποχή του ρομαντισμού προσφέρει το Domaine des Etangs, ένα πλήρως ανακαινισμένο κάστρο της δυτικής Γαλλίας, με τους πυργίσκους και το μαγευτικό σκηνικό ενός πυκνού δάσους να το πλαισιώνουν. Στις γειτονικές λίμνες Haute Charente –το τέλειο μέρος για να περάσετε μία ολόκληρη μέρα– θα κάνετε κωπηλασία, ποδηλασία και πεζοπορία, για να απολαύσετε τη φύση και να δείτε από ερωδιούς μέχρι ελάφια. Επιστρέφοντας, θα χαλαρώσετε στο ήρεμο περιβάλλον του ξενοδοχείου. Τα υπνοδωμάτια είναι μοιρασμένα σε ανεξάρτητα κτίρια περιμετρικά του κήπου. Ο ονειρικός και συγχρόνως δυναμικός διάκοσμος συνδυάζει τα πολυτελή στοιχεία με αναφορές στο κίνημα του ρομαντισμού, που επικράτησε στη Γαλλία στα τέλη του 18ου αιώνα. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης spa για συνεδρίες ευεξίας, ενώ το εστιατόριο Dyades αξιοποιεί τις πρώτες ύλες που παράγονται στις ιδιόκτητες εκτάσεις του ξενοδοχείου. Σε κοντινή απόσταση από το κάστρο βρίσκεται το  Haute Charente Adventure Park, ένας προορισμός περιπέτειας για μικρούς και μεγάλους, που προσφέρει ποικιλία δραστηριοτήτων. 

INFO
Από 490 ευρώ η διανυκτέρευση για τον μήνα Απρίλιο. 
domainedesetangs.com


Schlosshotel Kronberg

Σαν βασιλιάδες

Φιλοξενία με… τέχνη-3

Ένα εντυπωσιακό κάστρο με μεγάλη ιστορία. Το Schlosshotel Kronberg στα περίχωρα της Φρανκφούρτης χτίστηκε το 1893 και ήταν η κατοικία της Γερμανίδας αυτοκράτειρας Victoria Friedrich (1840-1901). Σήμερα οι επισκέπτες που διαμένουν εδώ έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη συλλογή της με έργα των Rubens, Tiziano και Gainsborough, αυθεντικές αντίκες, πορσελάνες Limoges, βενετσιάνικους καθρέφτες, βιτρό κ.ά. Έχουν επίσης στη διάθεσή τους ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών, ένα εξαιρετικό εστιατόριο, το σαλόνι ομορφιάς Beauty Cottage και πολλές ακόμα παροχές και υπηρεσίες. Τα 62 δωμάτια και σουίτες στους τέσσερις ορόφους του ξενοδοχείου είναι διακοσμημένα πληθωρικά, με πολυελαίους και περίτεχνες ταπετσαρίες. Από τα παράθυρά τους η θέα στο πάρκο Schlosspark είναι προνομιακή. Μετά τη βόλτα σας στη γειτονική πόλη Kronberg με το επιβλητικό φρούριο, θα επιστρέψετε στο Schlosshotel Kronberg για απογευματινό τσάι στη βιβλιοθήκη της αυτοκράτειρας, ποτό στο Jimmy’s bar, δείπνο στο Castle Restaurant και ξεκούραση στη βεράντα, συντροφιά με το κατοικίδιό σας – ναι, το κατάλυμα είναι pet friendly!

Φιλοξενία με… τέχνη-4

INFO
Από 216 ευρώ η διανυκτέρευση για τον μήνα Απρίλιο. 
schlosshotel-kronberg.com


Galleria VIK

Το Μιλάνο που εμπνέει

Φιλοξενία με… τέχνη-5

Με τολμηρές τοιχογραφίες, επιβλητικά γλυπτά και μια πολύχρωμη παλέτα, η Galleria Vik συνδυάζει το ξενοδοχείο με την γκαλερί σύγχρονης τέχνης. Στεγάζεται μέσα στην Galleria Vittorio Emanuele II, αρχιτεκτονικό ορόσημο τoυ Μιλάνου, και εμπνέεται από το δημιουργικό πνεύμα της πόλης μετατρέποντας τα 89 δωμάτια και σουίτες που διαθέτει σε μοναδικούς εκθεσιακούς χώρους με σήμα κατατεθέν το έργο διάσημων καλλιτεχνών. Για παράδειγμα, το «Deluxe Gallery Room Rendo» έχει τα ζωηρά χρώματα και την εκφραστικότητα του Jy Rendo, ενώ η «Adriano Pompa Gallery Suite» φιλοξενεί μια εντυπωσιακή, αναγεννησιακού ύφους τοιχογραφία του Ιταλού εικαστικού. Όλοι οι χώροι συμπυκνώνουν τη στιβαρή καλλιτεχνική κληρονομιά της πόλης, προσφέροντας μια περιήγηση στην ιστορία, στον πολιτισμό, στην αρχιτεκτονική, στο παρελθόν και στο παρόν της. Τις παροχές του ξενοδοχείου εμπλουτίζουν δύο εστιατόρια: το V Restaurant για φαγητό και ποτό και το Dodici Gatti για πίτσα σε ξυλόφουρνο. Έξω από το ξενοδοχείο, το Μιλάνο σάς περιμένει να το ανακαλύψετε. Ξεκινήστε από το Duomo και την περίφημη Σκάλα, για να περιηγηθείτε στη συνέχεια στις γκαλερί Osservatorio Fondazione Prada και Massimo de Carlo, που εμπνέουν την καλλιτεχνική πλευρά της Galleria Vik.

INFO
Από 798 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις τον μήνα Απρίλιο. 
galleriavikmilano.com


Hôtel Lou Pinet

Η λάμψη της Κυανής Ακτής

Φιλοξενία με… τέχνη-6

Περιτριγυρισμένο από ψηλά πεύκα που το προστατεύουν από αδιάκριτα βλέμματα, το Lou Pinet παραπέμπει στο πνεύμα της Γαλλικής Ριβιέρας: πολιτισμός, γαστρονομία, ευζωία. Το όνειρο των ιδιοκτητών να αναβιώσουν τις μέρες δόξας του Σεν Τροπέ έκανε πραγματικότητα ο αρχιτέκτονας-σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Charles Zana. Οι κομψές vintage αναφορές, τα έργα τέχνης και τα γλυπτά σε όλους τους χώρους, καθώς και τα ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα δημιουργούν ένα καταφύγιο για εκλεκτικά γούστα. Στα 34 δωμάτια και σουίτες κυριαρχούν το ξύλο, η πέτρα, τα υφάσματα, η τερακότα, η ψάθα. Την αδρή εικόνα των φυσικών υλικών εξισορροπούν τα αφαιρετικά πολύχρωμα γραφιστικά σχέδια στους τοίχους, χαρίζοντας ένα πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα. Από εδώ θα χαθείτε στα πλακόστρωτα στενά του Σεν Τροπέ, θα εξερευνήσετε την Κυανή Ακτή, θα απολαύσετε μια μονοήμερη κρουαζιέρα στη Γαλλική Ριβιέρα. Μην παραλείψετε μερικές στιγμές χαλάρωσης στους κήπους του Lou Pinet, ανάμεσα στις λεβάντες και στα γιασεμιά, ή αναζωογόνησης στο spa και στο κέντρο ευεξίας Tata Harper. Ιδανικός επίλογος, το εστιατόριο Beefbar με το ολόφρεσκο σεβίτσε του.

Φιλοξενία με… τέχνη-7

INFO
Από 360 ευρώ η διανυκτέρευση. Ανοιχτά από 12 Μαΐου.
loupinet.com


Byblos Art Hotel Villa Amistà

Τέχνη και σύγχρονο ντιζάιν

Φιλοξενία με… τέχνη-8

Το παλάτσο που στεγάζει την εκκεντρική Villa Amistà στη Βερόνα έχει χτιστεί πάνω στα απομεινάρια έπαυλης του 15ου αιώνα. Τις βενετσιάνικες αναφορές του, που διατηρούνται έως σήμερα, πρόσθεσε ο Ιταλός αρχιτέκτονας Ignazio Pellegrini. Στο εσωτερικό του μπορεί να διακρίνει κανείς ίχνη και από τις δύο περιόδους, ωστόσο αυτό που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη είναι το πάντρεμα των παλιών αρχιτεκτονικών στοιχείων με το σύγχρονο ντιζάιν, που φέρει την υπογραφή του Alesssandro Mendini. Ο γνωστός αρχιτέκτονας και ντιζάινερ δημιούργησε ένα «Σαλόνι Επίπλου» με δημιουργίες διάσημων σχεδιαστών, όπως οι Ron Arad, Philippe Starck, Marcel Wanders, Ettore Sottsass, Eero Saarinen, Eero Aarnio κ.ά. Εκτός όμως από το ντιζάιν, το Byblos Art Hotel Villa Amistà αγαπά και τη σύγχρονη τέχνη. Καθένα από τα 58 δωμάτια, όπως και όλους τους κοινόχρηστους χώρους, κοσμούν πίνακες και γλυπτά διεθνώς αναγνωρισμένων εικαστικών. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι υπογραφές των Marc Quinn, Damien Hurst, Anish Kapoor και Vanessa Beecroft. Η τέχνη βρίσκει τη θέση της και στο εστιατόριο Amist, βραβευμένο με αστέρι Michelin για το 2021, όπου ο σεφ Mattia Bianchi δημιουργεί μενού που αναδεικνύουν την τοπική κουζίνα. Με ορμητήριο το ξενοδοχείο, θα περιπλανηθείτε στους δρόμους της Βερόνα, θα θαυμάσετε τα εντυπωσιακά παλάτσι και θα επισκεφθείτε την Piazza delle Erbe, μία από τις πιο εντυπωσιακές πλατείες της Ιταλίας. Η λίμνη Garda και τα μεσαιωνικά χωριά Bardolino και Lazise βρίσκονται επίσης σε κοντινή απόσταση.

Φιλοξενία με… τέχνη-9

INFO
Από 745 ευρώ το πακέτο δύο διανυκτερεύσεων από Μάρτιο έως Μάιο. Περιλαμβάνει πρωινό, μασάζ, μάθημα γιόγκα, δείπνο τριών πιάτων, δωρεάν μεταφορικά από και προς Βερόνα.
byblosarthotel.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT