MoMA και LEGO σας προτρέπουν να φτιάξετε τη δική σας Έναστρη Νύχτα

MoMA και LEGO σας προτρέπουν να φτιάξετε τη δική σας Έναστρη Νύχτα

Το νέο σετ LEGO Ideas εμπνέεται από το έργο Έναστρη Νύχτα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ που απεικονίζει τη θέα έξω από το παράθυρο του στο Saint-Paul de Mausole. O πίνακας ανήκει στη συλλογή του MoMA και το πρωτότυπο παιχνίδι πωλείται στα πωλητήρια του μουσείου και on-line.

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Το MoMA κυκλοφορεί ένα ακόμα σετ LEGO® Ideas, εμπνευσμένο αυτή τη φορά από την εμβληματική «Έναστρη νύχτα» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ (1889), που βρίσκεται στη συλλογή του μουσείου από το 1935. Το τρισδιάστατο LEGO απεικονίζει τη θέα έξω από το παράθυρο του Βαν Γκογκ στο άσυλο Saint-Paul de Mausole και είναι ένα από τα πιο γνωστά μετα-ιμπρεσιονιστικά έργα. Το σετ, που ζωντανεύει τις εντυπωσιακές πινελιές και τα χρώματα του πίνακα, σχεδιάστηκε από τον 25χρονο Truman Cheng, ο οποίος υπέβαλε την πρότασή του στην πλατφόρμα LEGO Ideas. Διατίθεται στα καταστήματα LEGO και στα πωλητήρια του MoMa Design Store, προσκαλώντας το κοινό να γίνει δημιουργικό, φτιάχνοντας τη δική του «Έναστρη νύχτα» για το σπίτι. store.moma.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT