Φιλοξενία: 3 νέα ξενοδοχεία με ιδιαίτερη αισθητική

Φιλοξενία: 3 νέα ξενοδοχεία με ιδιαίτερη αισθητική

Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Μαδρίτη υποδέχονται τρία νέα ξενοδοχεία που συνδυάζουν τη μοντέρνα αισθητική με τις ποιοτικές υπηρεσίες

3' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Aman New York  

Στη συμβολή 57ης οδού και 5ης λεωφόρου, το Aman New York άνοιξε τις πόρτες του δίνοντας νέα ζωή στο Crown Building του Μανχάταν και προσφέροντας μαγευτική θέα στο Σέντραλ Παρκ. Τα εγκαίνια είχαν προγραμματιστεί για το 2021, ώστε να συμπέσουν με την επέτειο των 100 χρόνων του εμβληματικού κτιρίου, ωστόσο εξαιτίας της πανδημίας μετατέθηκαν για το δεύτερο εξάμηνο του 2022. 

Το νέο κατάλυμα των 83 κομψών δωματίων και σουιτών, εκτός από τις πολυτελείς υπηρεσίες φιλοξενίας του ομίλου Aman, προσφέρει επίσης υψηλού επιπέδου χώρους εστίασης και spa, εγκαινιάζοντας παράλληλα τις πρώτες Aman Residences σε αστικό περιβάλλον. Οι 22 ιδιωτικές κατοικίες διαθέτουν από ένα έως έξι υπνοδωμάτια, λειτουργικά τζάκια, εξωτερικές βεράντες και θερμαινόμενες πισίνες. 

Σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Jean-Michel Gathy, το ξενοδοχείο συνδυάζει τη φινέτσα του ιστορικού οικοδομήματος με τον ασιατικό μινιμαλισμό που πρεσβεύει ο όμιλος Aman. Τα τρία εστιατόρια φέρνουν στην πόλη γεύσεις για εκλεκτικά γούστα: το Nama σερβίρει σούσι και σασίμι, η κάβα Wine Library προσφέρεται για ιδιωτικές γευσιγνωσίες κρασιών και το ιταλικό Arva είναι ιδανικό για όλη την ημέρα. Τέλος, στο Bar σερβίρονται κοκτέιλ από βραβευμένους mixologists, craft μπίρες και τζιν από κορυφαία αποστακτήρια, ενώ το Cigar Bar ολοκληρώνει την εμπειρία.

Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις υπηρεσίες ευζωίας εντός πόλης, το Aman Urban Wellness καταλαμβάνει τρεις ορόφους με το Aman Spa να πρωταγωνιστεί. Κάθε Spa House έχει τη δική του ιδιωτική βεράντα χαλάρωσης με ζεστή και κρύα πισίνα. Άλλες εγκαταστάσεις είναι το Aman Fitness Centre (280 τ.μ.) με εξοπλισμό προπόνησης Technogym, η πισίνα μήκους 20 μ., η υδροθεραπεία με σάουνες, ατμόλουτρα, κλπ., το στούντιο γιόγκα, το σαλόνι ομορφιάς, το lounge και η μπουτίκ για αγορές. 

aman.com 

Φιλοξενία: 3 νέα ξενοδοχεία με ιδιαίτερη αισθητική-1

ΜΑΔΡΙΤΗ Thompson Madrid

Μέλος του ομίλου Hyatt Hotels, το Thompson Madrid άνοιξε τις πόρτες του στην ισπανική πρωτεύουσα κοντά στην πολυσύχναστη πλατεία Puerta del Sol και την Gran Vía. Διαθέτει 175 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 22 σουίτες και ένα penthouse, καθώς επίσης τρία εστιατόρια: το Thompson Madrid Rooftop Bar στην ταράτσα του ξενοδοχείου, το μπιστρό Omar, ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας, και ένα κοκτέιλ μπαρ στο ισόγειο με ανεξάρτητη είσοδο από την Plaza del Carmen.

Οι χώροι του συνδυάζουν πολυτελείς ανέσεις με στοιχεία που εμπνέονται από το lifestyle και την αρχιτεκτονική της Μαδρίτης, καθώς βρίσκεται στην περιοχή Salamanca, μία από τις πιο ακριβές γειτονιές της πόλης με μεγάλα αρχοντικά, γκουρμέ εστιατόρια και σημαντικά πολιτιστικά αξιοθέατα. 

Στόχος του Thompson Madrid είναι να γίνει αγαπημένο σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του design, της τοπικής κουλτούρας, της μόδας, της μουσικής και της γαστρονομίας. Ένα μέρος όπου η πολιτιστική κληρονομιά συνδέεται με την εξέλιξη αναδεικνύοντας όλες τις ποιότητες που προσφέρει η Μαδρίτη.

Γι’ αυτό τον σκοπό η ομάδα «Artivists» του ξενοδοχείου, που αποτελείται από τον καλλιτέχνη Nicolás Villamizar, τον σεφ Nino Redruello και την εταιρεία μόδας OTEYZA, γίνονται «πρεσβευτές» της ισπανικής κουλτούρας. Λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους επισκέπτες και την πόλη, εξασφαλίζοντας μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία.

hyatt.com 

Φιλοξενία: 3 νέα ξενοδοχεία με ιδιαίτερη αισθητική-2

ΛΟΝΔΙΝΟ Chateau Denmark

Εμπνευσμένο από την εμβληματική ιστορία της Denmark Street, του λονδρέζικου δρόμου που ταυτίστηκε με τη βρετανική μουσική βιομηχανία, το Chateau Denmark συνδυάζει εξαιρετική αρχιτεκτονική και δημιουργική έκφραση. Ο σχεδιασμός των 55 δωματίων και διαμερισμάτων του ξενοδοχείου αντικατοπτρίζουν το πνεύμα του Soho, όπου το punk rock συναντά το gothic και την ψυχεδέλεια με σύγχρονο τρόπο. Από την τολμηρή ενέργεια των Superior Session Rooms μέχρι το δραματικό ύφος των διαμερισμάτων Flitcroft, το Chateau Denmark εντυπωσιάζει με κομψές λεπτομέρειες σε χρυσό χρώμα, οι οποίες συνυπάρχουν με εκκεντρικά γκράφιτι. 

Οι χώροι φιλοξενίας στεγάζονται σε μια σειρά από διατηρητέα αρχοντικά και επαύλεις κατά μήκος της οδού Denmark. Ξύλινες επενδύσεις, τζάκια, ελεύθερες μπανιέρες, μεγαλοπρεπή κεφαλάρια, εντυπωσιακά μοτίβα στα υφάσματα, βιομηχανικά φινιρίσματα, vintage έπιπλα διακοσμημένα με τη φράση «God Save The Queen», αλλά και δωμάτια που διατηρούν το χαμηλό ύψος τους, όλα αναβιώνουν με σεβασμό για να μην αλλοιωθεί ο αυθεντικός χαρακτήρας των κτιρίων. Κάθε κτίριο έχει διαδραματίσει τον δικό του ρόλο στην πορεία της βρετανικής μουσικής σκηνής: σε ένα από αυτά οι Rolling Stones ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ, ενώ σε ένα άλλο λειτουργούσε το καφέ La Giaconda, αγαπημένο στέκι των David Bowie, Vince Taylor, Lou Reed, Chrissie Hynde και Vivienne Westwood.

Όσο για τα διαμερίσματα της Flitcroft Street, αυτά έχουν θέα στην εκκλησία St Giles-in-the-Fields και αναβιώνουν μια πιο ποιητική ατμόσφαιρα με κρεβάτια με ουρανό, σκαλιστά έπιπλα, πέτρινα τζάκια, κ.ά. Το The Now Building φιλοξενεί υπερσύγχρονο χώρο εκδηλώσεων εξοπλισμένο με τεράστιες οθόνες LED και συνεδριακές αίθουσες Superior, Luxury και Deluxe, καθώς επίσης τον χώρο Outernet, χωρητικότητας 2.000 ατόμων, για πάρτι, συναυλίες, παραστάσεις, κ.ά. Στον τελευταίο όροφο του κτιρίου βρίσκεται το εστιατόριο Tattu, που εμπνέεται από την παραδοσιακή κινεζική κουζίνα, ενώ στο υπόγειο θα λειτουργήσουν lounge bar και χώρος ευεξίας. 

chateaudenmark.com 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT