Οι γυναίκες σχεδιάζουν τον κόσμο

Η έκθεση Parall(elles) - A history of women in design, που παρουσιάζεται στο Montreal Museum of Fine Arts, αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο των γυναικών στον σχεδιασμό τα τελευταία 150 χρόνια.

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκθεση Parall(elles): A History of Women in Design στο Montreal Museum of Fine Arts αναδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν οι γυναίκες στον κόσμο του ντιζάιν από τα μέσα του 19ου αιώνα και έπειτα. Διερευνά τους λόγους που οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται στον χώρο του σχεδιασμού και εξετάζει θέματα ταυτότητας, φυλής και τάξης, για να γίνουν πιο κατανοητά τα επιτεύγματά τους κάτω από δεδομένες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες. Ανάμεσα στα 250 κομμάτια που εκτίθενται, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει το μοναδικό πρωτότυπο Fancy Free Corvette, που σχεδιάστηκε από τη Ruth Glennie για την General Motors το 1958, μοντέρνα αντικείμενα και έπιπλα, όπως η εμβληματική καρέκλα LCW της Ray Eames και το ρολόι τοίχου Apindle της Lucia DeRespinis. mbam.qc.ca

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT