τα-πιο-εξωπραγματικά-μέρη-στην-ασία-563045548

Τα πιο εξωπραγματικά μέρη στην Ασία

Δρόμοι στρωμένοι με χρυσαφένια φύλλα δέντρων, παγωμένες λίμνες και νησάκια στον ωκεανό. Αυτά είναι μερικά από τα πιο ινσταγκραμικά σημεία ενδιαφέροντος της Ασίας

Φωτογραφίες: Shutterstock
Ακούστε το άρθρο

Νησιά Raja Ampat, Ινδονησία

Τα πιο εξωπραγματικά μέρη στην Ασία-1

Ανάμεσα στην Ινδονησία και την Παπούα Νέα Γουινέα, πάνω από 1.500 νησάκια και νησίδες γύρω από τέσσερα μεγάλα νησιά απαρτίζουν το αρχιπέλαγος Raja Ampat. Τα παράξενα νησάκια, σε διάφορα σχήματα, καλύπτονται από πλούσια βλάστηση και κρύβουν παραλίες με λευκή άμμο, σπηλιές και γαλαζοπράσινα νερά. Αν και ακατοίκητα, σε πολλά από αυτά προσφέρονται καλυβάκια μέσα ή δίπλα στο νερό για σύντομη διαμονή. Αποτελούν επίσης προορισμό για τους λάτρεις του βυθού, καθώς η περιοχή φιλοξενεί πολλά είδη κοραλλιών, ψαριών και θαλάσσιων οργανισμών, από μπαρακούντα και τόνους μέχρι σαλάχια και γιγάντια μύδια. Στα τέσσερα πιο μεγάλα νησιά, Misool, Salawati, Batanta και Waigeo, θα βρείτε πολλές επιλογές για διαμονή και φαγητό. Η πιο κοντινή πόλη είναι το Sorong.

Yellow Spring Road, Ιαπωνία

Τα πιο εξωπραγματικά μέρη στην Ασία-2

Περιλαμβάνεται συχνά σε βίντεο στα social media που γίνονται viral, με τους χρήστες συχνά να κάνουν σχόλια του τύπου «αυτό το μέρος δεν είναι πραγματικό, δεν υπάρχει». Τα δέντρα gingko biloba ή gingko είναι πολύ συνηθισμένα στην Ιαπωνία και δρόμοι στρωμένοι με τα χρυσαφένια φύλλα τους εντοπίζονται σε διάφορα σημεία της χώρας. Το πιο εντυπωσιακό είναι στην πόλη Hirokawa, στον ιαπωνικό νότο, σε μια ιδιωτική έκταση όπου ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να φυτέψει 100 gingko για χάρη της γυναίκας του που τα αγαπούσε. Βέβαια, σε όλη την πόλη, και ειδικά στο προάστιο Taibaru, υπάρχουν εκατοντάδες δέντρα gingko, αφού αποτελούν το σύμβολο όλης της Hirokawa. Τα φύλλα αρχίζουν να πέφτουν συνήθως στις αρχές Νοέμβρη και στα τέλη του μήνα είναι η ιδανική περίοδος για να δείτε τους χρυσαφένιους δρόμους. Άλλες τοποθεσίες όπου μπορείτε να αναζητήσετε συστάδες με gingko είναι το Showa Kinen Park ή το Chichibu Muse Park, 32 χλμ και 95 χιλιόμετρα αντίστοιχα από την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Έρημος Gobi, Μογγολία

Τα πιο εξωπραγματικά μέρη στην Ασία-3

Η έκτη μεγαλύτερη έρημος στον κόσμο καταλαμβάνει σχεδόν όλη τη συνοριακή γραμμή μεταξύ Κίνας και νότιας Μογγολίας. Ναι μεν είναι έρημος αλλά προσφέρει αρκετές εναλλαγές τοπίου με βουνά, χαράδρες, ακόμα και λίμνες και περιοχές με βλάστηση. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από -38 έως 42 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα με την εποχή. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να ανεβείτε σε βακτριανή καμήλα με δύο ύβους στη ράχη, να σκαρφαλώσετε στους τεράστιους αμμόλοφους Khongoryn Els και φυσικά να κάνετε νυχτερινή παρατήρηση στον ουρανό, που είναι πραγματικά γεμάτος αστέρια. 

Αρχαία Πόλη Furong, Κίνα

Τα πιο εξωπραγματικά μέρη στην Ασία-4

Σαν να κρέμεται πάνω από τους καταρράκτες είναι αυτή η μικρή πόλη στην επαρχία Χουνάν της Κεντρικής Κίνας. Οι δεκάδες καταρράκτες σχηματίζουν μια ονειρική εικόνα με τα παραδοσιακά σπίτια στο φόντο να προσθέτουν ατμόσφαιρα. Τα σπίτια χτίστηκαν πάνω στους απότομους βράχους για προστασία από επίδοξους κατακτητές. Αξίζει να περάσετε και στην πίσω πλευρά των καταρρακτών, όπως και να περπατήσετε στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης.

Pangong Tso, Ινδία

Τα πιο εξωπραγματικά μέρη στην Ασία-5

Στην επαρχία Ladakh, στα βόρεια σύνορα της Ινδίας με την Κίνα, το Πακιστάν και το Θιβέτ, δύσκολα βρίσκεται σημείο που να έχει υψόμετρο χαμηλότερο από 3.000 μέτρα. Σε ένα τέτοιο ορεινό περιβάλλον, ανάμεσα σε χιονισμένες κορφές που φτάνουν και τα 4.300 μ., βρίσκεται η λίμνη Pangong Tso, η οποία έχει μήκος πάνω από 140 χλμ., είναι αλμυρή και τον χειμώνα παγώνει. Η καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε είναι από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο που οι θερμοκρασίες είναι πιο ανεκτές. Στο δυτικό κομμάτι της λίμνης, που ανήκει στην Ινδία, θα βρείτε πολλές επιλογές για διαμονή, από μικρά σπιτάκια μέχρι glamping και πολυτελείς καλύβες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT