5 πάρκα στο Λονδίνο για το καλοκαίρι

Μπορεί να μην έχει γαλάζιες ακτές, διαθέτει όμως φανταστικά πάρκα με πλούσια βλάστηση, λιμνούλες, χώρους ψυχαγωγίας και πολλή δροσιά

5-πάρκα-στο-λονδίνο-για-το-καλοκαίρι-563050891

Μεγαλούπολη πολυσύχναστη και φασαριόζα, το Λονδίνο διαθέτει πολλά μεγάλα πάρκα, ευχάριστα καταφύγια για ντόπιους και επισκέπτες. Με το που καλυτερεύει ο καιρός, οι Λονδρέζοι και οι Λονδρέζες τα βάζουν στο καθημερινό πρόγραμμά τους, είτε για απλές απολαύσεις όπως να περπατήσουν, να πιούν έναν καφέ ή να κάνουν πικνίκ είτε για να παρακολουθήσουν μια συναυλία ή ένα παιχνίδι μπάσκετ. Καταπράσινα και πανέμορφα, με πάντα περιποιημένα τα δέντρα και τα λουλούδια, όπως και τις κάθε είδους εγκαταστάσεις, αποτελούν αξιοθέατα που αξίζει να εξερευνήσετε αν ταξιδέψετε στη βρετανική πρωτεύουσα.

Hyde Park

5 πάρκα στο Λονδίνο για το καλοκαίρι-1

Διεθνώς γνωστό, το Hyde Park είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανοιχτούς πράσινους χώρους τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης, με τεράστια ποικιλία δραστηριοτήτων. Επισκεφθείτε τα ιστορικά του σημεία, από το Speaker’s Corner όπου έχουν απευθυνθεί στο πλήθος ο Καρλ Μαρξ και ο Τζορτζ Όργουελ μέχρι την πύλη Apsley, χτισμένη το 1829. Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατά του είναι και το μνημείο προς τιμήν της πριγκίπισσας Νταϊάνα, με κρήνη κι έναν μικρό καταρράκτη. Επίκεντρο της διασκέδασης είναι το λεγόμενο Serpentine, η λίμνη που δημιουργήθηκε το 1730 προς τιμήν της βασίλισσας Καρολίνας. Μπορείτε να νοικιάσετε κανό ή υδροποδηλάτο για να κάνετε βαρκάδα (κόστος 10 λίρες για 30 λεπτά) ή να κολυμπήσετε στον περιφραγμένο χώρο Serpentine Lido. Κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται συναυλίες με μεγάλα ονόματα από διάφορα είδη μουσικής. (Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα bst-hydepark.com).

Regents Park

5 πάρκα στο Λονδίνο για το καλοκαίρι-2

Βόρεια του κέντρου και κοντά στο Κάμντεν, το Regents Park φημίζεται για τη μεγάλη ποικιλία από τριανταφυλλιές, με πάνω από 40.000 τριαντάφυλλα να σκορπούν τη μεθυστική τους ευωδιά, ενώ υπάρχουν επίσης χιλιάδες δέντρα – από κερασιές και σφενδάμους μέχρι βελανιδιές και ιτιές. Εντός του λειτουργεί και ο ζωολογικός κήπος του Λονδίνου, όπου φιλοξενούνται πάνω από 10.000 ζώα. Δίπλα βρίσκεται ο λόφος Primrose, από την κορυφή του οποίου θα θαυμάσετε τη μοναδική θέα στην πρωτεύουσα. Στο πάρκο λειτουργούν επτά καφέ που σερβίρουν και φαγητό.

Greenwich Park

5 πάρκα στο Λονδίνο για το καλοκαίρι-3

Στη νότια πλευρά του Τάμεση βρίσκεται το τεράστιο Greenwich Park, γνωστό και για το ομώνυμο αστεροσκοπείο, η θέση του οποίου ορίστηκε το 1884 ως το σημείο έναρξης των ζωνών ώρας του κόσμου, με πρώτο τον μεσημβρινό Γκρίνουιτς, με μηδενικό γεωγραφικό μήκος. Αυτές και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες θα βρείτε εντός του αστεροσκοπείου, που πλέον λειτουργεί ως μουσείο, ενώ διαθέτει και πλανητάριο. Στην έκταση που το περιβάλλει θα θαυμάσετε τον Οπωρώνα της Βασίλισσας, με μηλιές, αχλαδιές, κερασιές, βερικοκιές και πολλά ακόμα δέντρα, ενώ τα παιδιά σας θα ευχαριστηθούν τις παιδικές χαρές.

Richmond Park

5 πάρκα στο Λονδίνο για το καλοκαίρι-4

Λίγο έξω από το Λονδίνο, το Richmond Park θα σας δώσει μια πρώτη γεύση της αγγλικής εξοχής. Στην τεράστια έκταση εναλλάσσονται λιβάδια με δάση, γεγονός που το καθιστά προστατευόμενο τόπο ειδικού επιστημονικού ενδιαφέροντος, καθώς ανάμεσα στα αιωνόβια δέντρα βρίσκουν καταφύγιο ελάφια, αλκυόνες και πάνω από 140 είδη πουλιών. Θαυμάστε τις φημισμένες αζαλέες στο Isabella Plantation και περπατήστε το Tamsin Trail, που διατρέχει περιμετρικά το πάρκο.

Hampstead Heath

5 πάρκα στο Λονδίνο για το καλοκαίρι-5

Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πόλης και ανήκει στον δήμο, ο οποίος φροντίζει την τεράστια έκτασή του. Το πάρκο αυτό ενέπνευσε τον συγγραφέα C.S. Lewis να γράψει Τα χρονικά της Νάρνια, ενώ υπήρξε έμπνευση και για ζωγράφους και ποιητές. Διαθέτει πολλές λιμνούλες, παιδικές χαρές, γήπεδα για κάθε είδους δραστηριότητα, καθώς και επιλογές για καφέ και φαγητό. Αξίζει να ανεβείτε στο Parliament Hill, απ’ όπου θα έχετε θέα σε ολόκληρο το Λονδίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT