Ελεύθερες παραλίες κοντά στην Αθήνα για τις πρώτες βουτιές

Ελεύθερες παραλίες κοντά στην Αθήνα για τις πρώτες βουτιές

Με τις υψηλές θερμοκρασίες να κορυφώνονται, καταγράφουμε τις καλύτερες ελεύθερες παραλίες κοντά στην Αθήνα για ανάσες δροσιάς τις ημέρες του καύσωνα

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΠΕ 

Είναι ίσως η πιο φημισμένη παραλία της Αττικής, πράγμα που σημαίνει ότι τα Σαββατοκύριακα συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Αυτή την εποχή θα τη χαρείτε αν έρθετε νωρίς το πρωί ή απόγευμα καθημερινής. Βρίσκεται κοντά στα Λεγραινά, λίγο πριν από το Σούνιο και απαιτεί λίγα λεπτά περπάτημα από το σημείο όπου θα αφήσετε το αυτοκίνητο. Διαθέτει λίγο χώρο με φυσική σκιά κάτω από τα βράχια στα δεξιά και αριστερά της παραλίας. Μικρό βοτσαλάκι και νερά που βαθαίνουν γρήγορα, πράγμα σπάνιο στην Αττική.

Απόσταση από Ομόνοια: 64,7 χλμ., περίπου 1 ώρα διαδρομή

Αλθέα

Ανάμεσα στην Αγία Μαρίνα και το Λαγονήσι, έχει ρηχά νερά, άμμο και ψιλό βοτσαλάκι. Δεν διαθέτει πολλές σκιές παρά μόνο λίγες θέσεις κοντά στα βράχια. Θα αφήσετε το αυτοκίνητό σας πιο ψηλά, στον χώρο στάθμευσης, και θα κατεβείτε στην παραλία ακολουθώντας τα σκαλάκια.

Απόσταση από Ομόνοια: 36,6 χλμ., περίπου 45 λεπτά διαδρομή

Ελεύθερες παραλίες κοντά στην Αθήνα για τις πρώτες βουτιές-1

Ερωτοσπηλιά

Μικρή παραλία κοντά στο Πόρτο Ράφτη που προστατεύεται από τους βόρειους ανέμους. Είναι αρκετά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, συνεπώς προτιμήστε να την επισκεφθείτε είτε καθημερινή είτε νωρίς το πρωί το Σαββατοκύριακο. Μπορεί να δυσκολευτείτε λίγο με το πάρκινγκ (θα πρέπει να σταθμεύσετε στον δρόμο που οδηγεί στην παραλία). Υπάρχουν λίγα δεντράκια για σκιά.

Απόσταση από Ομόνοια: 43 χλμ., περίπου 55 λεπτά διαδρομή

Κόκκινο Λιμανάκι

Βόρεια του λιμανιού της Ραφήνας, είναι μια παραλία ιδανική για μια γρήγορη βουτιά. Θα την προσεγγίσετε από τα σκαλάκια. Έχει λίγα αρμυρίκια για σκιά, άμμο με ψιλό βοτσαλάκι και ρηχά νερά, ενώ διαθέτει και ναυαγοσώστη. Επειδή δεν έχει μεγάλο πλάτος, αποφύγετε ώρες αιχμής.

Απόσταση από Ομόνοια: 32,2 χλμ., περίπου 40 λεπτά διαδρομή

Μαρίκες

Μεγάλη παραλία, νότια της Ραφήνας που προστατεύεται από τους νότιους ανέμους. Διαθέτει λίγα δέντρα για σκιά, την προτιμούν κυρίως οι ντόπιοι. Λόγω του μεγέθους της, μπορεί να είναι μια καλή επιλογή τις ζεστές μέρες με πολύ κόσμο.

Απόσταση από Ομόνοια: 33,9 χλμ., περίπου 40 λεπτά διαδρομή

Ελεύθερες παραλίες κοντά στην Αθήνα για τις πρώτες βουτιές-2

Σχινιάς

Μία από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες παραλίες της Αττικής, αφού εκτείνεται μπροστά από το πευκόδασος κουκουναριάς που ανήκει στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά-Μαραθώνα. Φτάνει σε μήκος τα 3 χιλιόμετρα, διαθέτει ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Επειδή ο κόλπος του Μαραθώνα και το δάσος κουκουναριάς ανήκουν στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, ώστε η επίσκεψή σας να αφήσει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα (απορρίμματα, στάθμευση τροχοφόρων και άλλες πιθανές οχλήσεις). Έχετε υπόψη σας ότι σε μέρες υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές, απαγορεύεται η πρόσβαση λόγω της εγγύτητας στο δάσος.

Απόσταση από Ομόνοια: 52,2 χλμ, περίπου 1 ώρα διαδρομή

Μυλοκοπή

Στις ανατολικές ακτές του Κορινθιακού, κοντά στη λίμνη της Βουλιαγμένης, ο κόλπος όπου βρίσκεται η παραλία, μοιάζει με ένα τέλειο μισοφέγγαρο. Προστατευμένη από αέρηδες, η Μυλοκοπή έχει αρκετές σκιές στα δέντρα πιο πίσω αλλά και στα βράχια δεξιά και αριστερά. Με ψιλή άμμο και λίγο βοτσαλάκι ανά σημεία, είναι προσβάσιμη μέσω χωματόδρομου που απαιτεί 4×4. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να σταθμεύσετε πιο πάνω και να περπατήσετε 20-30 λεπτά.

Απόσταση από Ομόνοια: 98 χλμ, περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά διαδρομή

Σημείωση: Όλες οι παραπάνω παραλίες είναι μη οργανωμένες, οπότε προνοήστε για όλα τα απαραίτητα: ομπρέλα, ψάθες και νερό. Φροντίστε να αφήσετε το σημείο της παραλίας, ακριβώς όπως το βρήκατε. Για να δείτε σε ποιες παραλίες έχει παραχωρηθεί επίσημα έκταση για εκμετάλλευση, κατεβάστε την εφαρμογή myCoast.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT