Σαββατοκύριακο στην Επίδαυρο, για θέατρο και βουτιές
σαββατοκύριακο-στην-επίδαυρο-για-θέα-563123077

Σαββατοκύριακο στην Επίδαυρο, για θέατρο και βουτιές

Βουτιές στη θάλασσα, καλό φαγητό και το βράδυ θέατρο και μετά διασκέδαση. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια κοντινή απόδραση από την πρωτεύουσα;

Φωτογραφίες: Όλγα Χαραμή
Ακούστε το άρθρο

Σε απόσταση μόλις 125 χιλιομέτρων από την Αθήνα, η Αρχαία Επίδαυρος είναι ιδανικός προορισμός για ένα Σαββατοκύριακο, ενώ αναμένετε την καλοκαιρινή σας άδεια. Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου δίνει αφορμές για το ταξίδι, για να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο ή τις εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στο Μικρό Θέατρο εντός του οικισμού.

Σαββατοκύριακο στην Επίδαυρο, για θέατρο και βουτιές-1
Το λιμάνι της Παλιάς Επιδαύρου.

Στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, ανάμεσα στις φετινές παραγωγές που ξεχωρίζουν περιλαμβάνονται η Ορέστεια του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, ο Πλούτος του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και οι Όρνιθες, επίσης του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη. Και φέτος προσφέρεται η δυνατότητα στα παιδιά 5-10 ετών να απασχοληθούν στο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της παράστασης, με ένα μικρό αντίτιμο. Η ομάδα έμπειρων θεατροπαιδαγωγών και δασκάλων μουσικοκινητικής και αισθητικής αγωγής θα τα απασχολήσουν δημιουργικά, προσεγγίζοντας το εκάστοτε έργο.

Σαββατοκύριακο στην Επίδαυρο, για θέατρο και βουτιές-2
Tο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Στο Μικρό Θέατρο, ο τζαζίστας Δημήτρης Καλαντζής θα παρουσιάσει διασκευές έργων Ελλήνων συνθετών -μεταξύ των οποίων του Μάνου Χατζιδάκι και του Βασίλη Τσιτσάνη-, ενώ η Ελεονώρα Ζουγανέλη θα τραγουδήσει λαϊκά τραγούδια της Ελλάδας και της Μεσογείου. Στο Μικρό Θέατρο διοργανώνονται επίσης συναυλίες σύγχρονης μουσικής και αφιερώματα σε συνθέτες.

Πληροφορίες και εισιτήρια στο aefestival.gr

Μπάνιο και εκδρομές

Σαββατοκύριακο στην Επίδαυρο, για θέατρο και βουτιές-3
Η παραλία Πολεμάρχα με το πευκόδασος. 

Γύρω από την Αρχαία Επίδαυρο υπάρχουν αρκετές παραλίες για τις βουτιές σας πριν την παράσταση – η Βαγιωνία, το Καλαμάκι με τα δέντρα που φτάνουν μέχρι την ακτή και η Πολεμάρχα με το πευκοδάσος πίσω της. Αν πάλι έχετε όρεξη να εξερευνήσετε την περιοχή, το Ναύπλιο και το Τολό απέχουν λιγότερο από 40 λεπτά, ενώ για το Πόρτο Χέλι θα χρειαστείτε περίπου 1 ώρα.

Που θα φάτε

Σαββατοκύριακο στην Επίδαυρο, για θέατρο και βουτιές-4
Το εστιατόριο «Καλογερικόν», στην Αρχαία Επίδαυρο.

Στο εστιατόριο «Καλογερικόν» (Αρχαία Επίδαυρος, τηλ. 27530-42090), σε μια ωραία αυλή με πορτοκαλιές και λουλούδια σερβίρουν νόστιμα μαγειρευτά, όπως το κοτόπουλο με χυλοπίτες και το μοσχάρι με μελιτζάνες, αλλά και κρεατικά της ώρας. Σας προτείνουμε τα σπιτικά ντολμαδάκια γιαλαντζί και τη δροσερή αγγουροσαλάτα με γιαούρτι. Ο «Μπόλμπος» (Αρχαία Επίδαυρος, τηλ. 27530-41471) αποτελεί εγγύηση για καλοψημένο κρέας – από μπριζόλα, μπιφτέκια και παϊδάκια μέχρι κοκορέτσι και κοντοσούβλι. Στο «Περιβόλι της Γωγώς» (Αρχαία Επίδαυρος, τηλ. 27530-41500) σε μια αυλή στη σκιά των δέντρων θα γευτείτε αρνάκι λεμονάτο, κεφτεδάκια, κότσι χοιρινό στον φούρνο, κολοκυθοκεφτέδες και πολλά ακόμα μεζεδάκια και πιάτα, ανάμεσά τους και κρεατικά της ώρας. Στον δρόμο της επιστροφής κάντε μια στάση λίγο πριν τα Ίσθμια στο «Κάβος 1964» (τηλ. 27410-37906), όπου θα απολαύσετε φρέσκο ψάρι και ωραία μακαρονάδα θαλασσινών μπροστά στη θάλασσα.

Για καφέ και ποτό

Σαββατοκύριακο στην Επίδαυρο, για θέατρο και βουτιές-5

Στο καφέ «Stork» (48o χλμ. Ισθμού-Επιδαύρου, τηλ. 27530-41907) θα απολαύσετε μαζί με τον καφέ σας βάφλες, σνακ και γλυκά με θέα στον οικισμό της Αρχαίας Επιδαύρου και τη θάλασσα. Στη «Μουριά» (Αρχαία Επίδαυρος, τηλ. 27530-41218), ιστορικό στέκι ανθρώπων του θεάτρου που λειτουργεί από τη δεκαετία του ’50, μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας ή να τσιμπήσετε κάτι ενώ κάνετε τις βουτιές σας.

Το βράδυ όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη θρυλική ντίσκο «Καπάκι» (Ν. Πιττίδη 10, Γιαλάσι, Παλαιά Επίδαυρος, τηλ. 6946-684493) αναλλοίωτη στον χρόνο. Με μια μεγάλη πίστα στο κέντρο του μαγαζιού, αρχίζει να μαζεύει κόσμο τις μικρές ώρες και το κέφι και ο χορός κρατάνε μέχρι αργά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT