Stefaniada Lake Festival: Οικοτουρισμός και πλούσια δρώμενα στη λίμνη Στεφανιάδα

Stefaniada Lake Festival: Οικοτουρισμός και πλούσια δρώμενα στη λίμνη Στεφανιάδα

Η νεότερη φυσική λίμνη της Ελλάδας, η Στεφανιάδα στα Θεσσαλικά Άγραφα, ετοιμάζεται να υποδεχθεί το πρώτο οικοτουριστικό φεστιβάλ της περιοχής

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νεότερη φυσική λίμνη στην Ελλάδα έχει ηλικία 61 ετών και βρίσκεται 377 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Ήταν μια κατολίσθηση στην πλαγιά Στοιχειό του βουνού Σμινίκου, στα Θεσσαλικά Αγράφα, που διέκοψε την ορμή του Στεφανιώτη ποταμού, παραπόταμου του Αχελώου, και από τις γεωλογικές αλλαγές που ακολούθησαν δημιουργήθηκε η λεκάνη της λίμνης Στεφανιάδας. Άγνωστη στο ευρύ κοινό, μακριά από τα τουριστικά πλήθη, διατηρεί τη φυσιογνωμία της και εντυπωσιάζει με τη φυσική ομορφιά της. 

Σε αυτούς ακριβώς τους επισκέπτες, που ξέρουν να απολαμβάνουν τη φύση χωρίς να διαταράσσουν την ισορροπία της, απευθύνεται το Stefaniada Lake Festival, το πρώτο οικοτουριστικό φεστιβάλ στην περιοχή, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 3 μέχρι τις 11 Αυγούστου στις όχθες της λίμνης. Βασικός στόχος των ανθρώπων πίσω από την διοργάνωση είναι να επικοινωνήσουν πως η περιοχή είναι ένας προορισμός για όσους θέλουν να επανασυνδεθούν με τον εαυτό τους και να αναθερμάνουν τη σχέση τους με τη φύση.

Stefaniada Lake Festival: Οικοτουρισμός και πλούσια δρώμενα στη λίμνη Στεφανιάδα-1

Το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, καγιάκ στη λίμνη, τοξοβολία, πεζοπορικές διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή και μαθήματα ιππασίας, καθώς επίσης μια πλούσια γκάμα εργαστηρίων με ποικίλες θεματικές (βοτανοθεραπεία, ζωγραφική, ψηφιδωτό, χαρακτική, φωτογραφία τοπίου, ντοκιμαντέρ, γιόγκα, ηχοθεραπεία και παρασκευή πίτας πλαστού). 

Stefaniada Lake Festival: Οικοτουρισμός και πλούσια δρώμενα στη λίμνη Στεφανιάδα-2

Ακόμη, για όσους και όσες θέλουν να μάθουν περισσότερα για την προστασία των Αγράφων, την οργάνωση «Δράση για την Άγρια Ζωή», τις μέλισσες, την κομποστοποίηση και τη βιωσιμότητα, τα μανιτάρια, τη μαγειρική στη φύση με γευσιγνωσία τοπικών εδεσμάτων και προϊόντων, την ιστορία της Αργιθέας και της Αργιθεάτισσας γυναίκας, καθώς και για την τέχνη της γης, υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και τις ομιλίες που προσφέρονται.  

Stefaniada Lake Festival: Οικοτουρισμός και πλούσια δρώμενα στη λίμνη Στεφανιάδα-3

Σε κάθε περίπτωση, όμως, κάθε επισκέπτης/-τρια, σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται, σίγουρα θα γοητευτεί από την παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού, την απόλαυση μιας υπαίθριας προβολής ή μιας συναυλίας κάτω από τα αστέρια. Ευκαιρία να ανακαλύψετε και εσείς την λίμνη Στεφανιάδα μέσα από αυτό το φεστιβάλ που θέτει ως προτεραιότητα τον σεβασμό στο οικοσύστημα της περιοχής.

3 με 11 Αυγούστου, είσοδος ελεύθερη. Ανακαλύψτε περισσότερα στο finixadventures.com/stefaniada-lake-festival 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT