Amaronda Resort & Spa: Nέα εποχή, νέα concept

Μενού με ελληνική υπογραφή και σεβασμό στην εντοπιότητα των πρώτων υλών από τον Γκίκα Ξενάκη, νέες υπηρεσίες και ενδιαφέρουσες παροχές  δημιουργούν ένα ελκυστικό ξενοδοχείο-προορισμό

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ήταν τη δεκαετία του 1970 όταν υποδέχθηκε τους πρώτους επισκέπτες το ξενοδοχείο Amaronda, στην παραλία της Ερέτριας, στην Εύβοια. Ξένοι παραθεριστές κατέφταναν οικογενειακώς, για να χαρούν το πακέτο ήλιος-θάλασσα με all-inclusive παροχές, σε έναν προορισμό που για δεκαετίες παρέμενε εκτός ταξιδιωτικού ραντάρ, παρότι μόλις μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα. Η ριζική ανακαίνιση του Amaronda Resort & Spa το 2018 δημιούργησε ένα σύγχρονο resort 4 αστέρων με 156 δωμάτια, σουίτες, μπανγκαλόους και βίλες, σε μια περιοχή που τοποθετείται πλέον αποφασιστικά στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

Amaronda Resort & Spa: Nέα εποχή, νέα concept-1

Είναι όμως η φετινή σεζόν κατά την οποία το ξενοδοχείο περνά σε μια νέα εποχή, υπό τη διαχείριση της Amare Hospitality. Διατηρώντας τη φιλοσοφία all inclusive —πλούσιους μπουφέδες για φαγητό, σνακ και ποτό, μεγάλη εξωτερική πισίνα, γήπεδα τένις και μπάσκετ, γυμναστήριο, υπαίθριο αμφιθέατρο για ψυχαγωγικές δραστηριότητες, κ.ά.— και δημιουργώντας την υπηρεσία Ammos Club για εξωτερικούς επισκέπτες που επιθυμούν να περάσουν μία ημέρα στο ξενοδοχείο με τη χρήση Day Pass, το Amaronda Resort & Spa εγκαινιάζει παράλληλα ένα νέο γαστρονομικό concept. Ο λόγος για το à la carte εστιατόριο Ammos, ανοιχτό και σε πελάτες εκτός ξενοδοχείου, το οποίο φέρει την υπογραφή και τη φροντίδα του πολυβραβευμένου σεφ Γκίκα Ξενάκη

Amaronda Resort & Spa: Nέα εποχή, νέα concept-2

Με αρκετές από τις πρώτες ύλες να προέρχονται από το βιολογικό μποστάνι του ξενοδοχείου, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο εστιατόριο, στόχος είναι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια το μενού να τροφοδοτείται αποκλειστικά από προϊόντα της ευβοϊκής γης. Οι ελληνικές, comfort γεύσεις αποτελούν εξάλλου τον πυρήνα της φιλοσοφίας του Ammos, που αναδεικνύει την εποχικότητα μέσα από πιάτα όπως το σιγοψημένο αρνάκι Καρύστου με κρέμα ρεβιθιών και κατίκι Δομοκού, η γιουβετσάδα με άγρια μανιτάρια Εύβοιας και παλαιωμένη γραβιέρα, και τα βλίτα στη σχάρα με σκορδαλιά αμυγδάλου, νεροκρέμμυδο, κολοκυθάκια και μάραθο. Ο Γκίκας Ξενάκης επιμελείται επίσης το προσεγμένο snack menu του Amaronda, ενώ δροσερά κοκτέιλ σερβίρονται όλη μέρα στα μπαρ του resort. 

amarondaresort.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT