7 παραλίες στον Κορινθιακό για τις βουτιές του Αυγούστου

7 παραλίες στον Κορινθιακό για τις βουτιές του Αυγούστου

Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, οι παραλίες του Κορινθιακού κόλπου προσφέρονται για ημερήσιες αποδράσεις πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μικρογραφία της Μεσογείου είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο Κορινθιακός κόλπος. Μια κλειστή θάλασσα με μοναδικό άνοιγμα στα δυτικά στην Πάτρα (όπως η Μεσόγειος έχει το Γιβραλτάρ) και τη διώρυγα της Κορίνθου στα νοτιοανατολικά (όπως περίπου η διώρυγα του Σουέζ). Η βαθιά αυτή θάλασσα που χωρίζει τη Στερεά Ελλάδα από την Πελοπόννησο αποτελεί μέρος του δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 και οι κυριότεροι λόγοι είναι οι πληθυσμοί δελφινιών και θαλάσσιων χελωνών που συγκεντρώνει. Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, είναι αγαπημένος προορισμός των κατοίκων της πόλης για ημερήσιες εκδρομές και καλοκαιρινές βουτιές. Κατά μήκος όλου του κόλπου, και ειδικά από τη νότια πλευρά του, θα βρείτε δεκάδες παραλίες όλων των ειδών: με άμμο ή με βότσαλο, μικρές ή μεγαλύτερες, με ομπρέλες και ξαπλώστρες ή ελεύθερες. Σας προτείνουμε επτά παραλίες του Κορινθιακού Κόλπου, στις οποίες θα ευχαριστηθείτε το μπάνιο σας.

Μυλοκοπή

Κοντά στη λίμνη Βουλιαγμένης βρίσκονται οι δύο παραλίες, η Μεγάλη και η Μικρή Μυλοκοπή, που τις χωρίζει μια στενή λωρίδα γης. Δεν είναι οργανωμένες και γι’ αυτό θα πρέπει να έρθετε προετοιμασμένοι με τις απαραίτητες προμήθειες. Στα δέντρα πιο πίσω μπορεί να προλάβετε σκιά, αν έρθετε νωρίς. Για την πρόσβαση απαιτείται οδήγηση σε δύσκολο χωματόδρομο ή 20-30 λεπτά περπάτημα.

Απόσταση από Αθήνα: 98 χλμ

Αλεποχώρι

7 παραλίες στον Κορινθιακό για τις βουτιές του Αυγούστου-1

Αγαπημένος προορισμός των Αθηναίων για ημερήσιες καλοκαιρινές εξορμήσεις, τα Σαββατοκύριακα συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Ο δρόμος περνάει δίπλα στην παραλία, η οποία είναι οργανωμένη με καφέ και εστιατόρια. Έξι χιλιόμετρα βορειότερα, βρίσκεται η Ψάθα, επίσης μεγάλη παραλία και οργανωμένη σε σημεία.

Απόσταση από Αθήνα: 62 χλμ

Βραχάτι

Από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της περιοχής ανάμεσα στην Κόρινθο και το Κιάτο, θα την επιλέξετε αν θέλετε την πολυκοσμία και τα beach bars. Βέβαια η παραλία είναι αρκετά μεγάλη και αν θέλετε να απομακρυνθείτε από τα μαγαζιά, θα βρείτε άνετα χώρο για την πετσέτα σας.

Απόσταση από Αθήνα: 99 χλμ

Μικρά Στραβά

7 παραλίες στον Κορινθιακό για τις βουτιές του Αυγούστου-2

Αυτή η μικρή, όπως μαρτυράει και το όνομά της, παραλία βρίσκεται λίγο πριν από τον Σχίνο Κορινθίας και δεν είναι οργανωμένη. Έχει άμμο με ψιλό βότσαλο και ωραία βράχια δεξιά και αριστερά, τα οποία προσφέρουν σκιά μόνο μετά το μεσημέρι. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και καθαρά.

Απόσταση από Αθήνα: 104 χλμ

Άκολη

Μετά το Αίγιο και πριν από τον οικισμό Σελιανίτικα βρίσκεται αυτή η παραλία με βότσαλο και βαθιά καθαρά νερά, που μαζεύει αρκετό κόσμο της περιοχής τα Σαββατοκύριακα. Κατά μήκος της θα βρείτε μαγαζιά για καφέ και φαγητό και ακριβώς από πίσω μεγάλο χώρο για να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας.

Απόσταση από Αθήνα: 179 χλμ

Πευκιάς, Ξυλόκαστρο

7 παραλίες στον Κορινθιακό για τις βουτιές του Αυγούστου-3

Στην αρχή του οικισμού του Ξυλοκάστρου, απλώνεται μια στενή λωρίδα γης μήκους 1.700 μέτρων περίπου, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, γεμάτη πεύκα. Το χαρακτηρισμένο ήδη από το 1974 αισθητικό δάσος του Πευκιά είναι μέρος μεγαλύτερης δασικής έκτασης, η οποία υπήρχε στην περιοχή. Το συγκεκριμένο κομμάτι σώθηκε, γιατί το αμμώδες έδαφος του το έκανε ακατάλληλο για καλλιέργειες. Το πευκοδάσος θα σας προσφέρει την απαραίτητη σκιά για να πετάγεστε για βουτιές στην παραλία ακριβώς δίπλα. Επί της παραλίας λειτουργούν beach bars, αλλά υπάρχει και ελεύθερος χώρος για να βάλετε τη δική σας ομπρέλα.

Απόσταση από Αθήνα: 122 χλμ

Λόγγος

Αν δεν σας ενοχλούν τα μεγάλα βότσαλα και οι πέτρες, θα έρθετε στην παραλία του Λόγγου με τα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά. Κατά μήκος του οικισμού, η παραλία είναι στενή (με τα σπίτια να φτάνουν ως την ακρογιαλιά, δυστυχώς), αλλά όσο πιο δυτικά πάτε σε σχέση με το κέντρο του χωριού, τόσο λιγότερο κόσμο θα συναντήσετε. Ανά σημεία θα βρείτε και ντουζιέρες αλλά και δέντρα και καλαμιές για σκιά.

Απόσταση από Αθήνα: 181 χλμ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT