Οι καλύτερες επιλογές για φαγητό στη Βόρεια Εύβοια

Οι καλύτερες επιλογές για φαγητό στη Βόρεια Εύβοια

Από την Αιδηψό και την Ιστιαία ως τα Ελληνικά, τις Ροβιές και την Αγία Άννα, αυτές είναι οι καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό στη Βόρεια Εύβοια

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βιολογικά κρεατικά, μανιτάρια και ελιές, ζυμωτό ψωμί και ζαρζαβατικά και φυσικά ψάρια από τον πλούσιο Ευβοϊκό Κόλπο και το Αιγαίο. Η Εύβοια συνεχίζει να παράγει εξαιρετικές πρώτες ύλες και τις σερβίρει σε καλαίσθητα εστιατόρια και φιλόξενα ταβερνάκια. Αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές για φαγητό στη βόρεια πλευρά του νησιού.

Μαραβέλης, Άγιος Νικόλαος Αιδηψού

Πάνω στη θάλασσα και λίγο πιο κάτω από τα Λουτρά Αιδηψού, το παραθαλάσσιο ταβερνάκι σερβίρει φρέσκο ψάρι και θαλασσινά με θέα την χερσόνησο της Λιχάδας. Ό,τι διαλέξετε από την ψαριά της ημέρας θα έρθει μαστόρικα ψημένο στο τραπέζι σας. Δοκιμάστε την ψητή σαρδέλα, το καλαμάρι αλλά και τα χειροποίητα ορεκτικά και τις φρέσκες σαλάτες. 

Άγιος Νικόλαος Αιδηψού, τηλ. 22260-60240

Αριστέα, Γιάλτρα

Οι καλύτερες επιλογές για φαγητό στη Βόρεια Εύβοια-1
Φωτογραφία: Μιχάλης Παππάς

Απέναντι από την παραλία των Λουτρών στη Γιάλτρα και πάνω από τη θάλασσα, σερβίρουν φρέσκο ψαράκι και ωραίους μεζέδες. Από προσφυγάκια και λυθρίνια μέχρι κολιό, κουτσομούρες και φαγκρί, ό,τι παραγγείλετε θα είναι φρέσκο και καλοψημένο. Δοκιμάστε και τον γαύρο φιλέτο που σερβίρουν και το τοπικό τυροπιτάρι.

Λουτρά Γιάλτρων, τηλ. 22260-32097

Αίθριον, Παραλία Αγίου Νικολάου, Ελληνικά

Με θέα το νησάκι του Αγίου Νικολάου με το ομώνυμο εκκλησάκι, θα γευτείτε εκλεκτά πιάτα με θαλασσινά και κρεατικά. Δοκιμάστε τον γαύρο μαρινάτο, τα αφράτα και αέρινα τηγανητά καλαμαράκια αλλά και τα κρεατικά τους, όπως την καλοψημένη μπριζόλα. 

Παραλία Αγίου Νικολάου, Ελληνικά, τηλ. 22260-42158

Καλύβα, Λουτρά Αιδηψού

Ένα από τα αγαπημένα στέκια ντόπιων και παραθεριστών στα Λουτρά της Αιδηψού, η ταβέρνα διαθέτει ωραία αυλή με δέντρα, ιδανική αν αναζητάτε, εκτός από το καλό φαγητό, και τη δροσιά. Θα βρείτε τα κλασικά της ελληνικής ταβέρνας και μαγειρευτά, που είναι και το δυνατό τους σημείο: από ψαρόσουπα και αρνί ψητό στον φούρνο μέχρι κόκορα κρασάτο και γεμιστά.

Πλουτάρχου, Λουτρά Αιδηψού, τηλ. 22260-22735

Paralia Pine & Sea, Ροβιές

Οι καλύτερες επιλογές για φαγητό στη Βόρεια Εύβοια-2
Φωτογραφία: Μιχάλης Παππάς

Πάνω στην παραλία των Ροβιών και κάτω από τα δέντρα, είναι ό,τι πρέπει για φαγητό μετά τις βουτιές. Η οικογενειακή ταβέρνα σερβίρει και καφέ από νωρίς, αλλά εδώ αξίζει να έρθετε για τα αφράτα και πεντανόστιμα μπιφτέκια, το τραγανό ντόπιο τυροπιτάρι, τις γαρίδες σαγανάκι, τις ψητές σαρδέλες και τα μαγειρευτά ημέρας.

Παραλία Ροβιών, τηλ. 22270-71115

Ταφραλής, Άγιος Γεώργιος, Ιστιαία

Πολλοί θαμώνες ορκίζονται ότι η προβατίνα του είναι η καλύτερη που έχουν φάει ποτέ. Τη σερβίρουν ψημένη στον φούρνο σε λαδόκολλα, σε παϊδάκια και σε μπιφτέκι. Μαζί, όλα τα ψητά της ώρας, κλασικά ορεκτικά και νόστιμο τυροπιτάρι.

Άγιος Γεώργιος, Ιστιαία, τηλ. 22260 53539

Στα καλά καθούμενα, Ωρεοί

Οι καλύτερες επιλογές για φαγητό στη Βόρεια Εύβοια-3
Φωτογραφία: Μιχάλης Παππάς

Πάνω στο λιμανάκι του οικισμού, η ταβέρνα σερβίρει κάθε είδους θαλασσσινό μεζέ μαζί και φρέσκα ψάρια. Δοκιμάστε το ξιδάτο χταπόδι και τις γαρίδες σαγανάκι, τον σκορδάτο γαύρο, τη φάβα και, βέβαια, τα ψάρια ημέρας.

Ωρεοί, τηλ. 22260-71701

Ο Λοχίας – Βασιλικά

Από χταπόδι και καραβίδες μέχρι καλαμάρι και μπακαλιάρος, ό,τι μπαίνει πάνω στην ψησταριά είναι φρέσκο και έρχεται στο τραπέζι καλοψημένο. Φημίζεται και για τα κρεατικά του, τη μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, τις κομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες και τις πλούσιες σαλάτες.

Βασιλικά, τηλ. 22260-43224

Μουράγιο, Παραλία Αγίας Άννας 

Οι καλύτερες επιλογές για φαγητό στη Βόρεια Εύβοια-4

Πάνω στη μεγάλη παραλία της Αγίας Άννας, θα το τιμήσετε μετά το μπάνιο για θαλασσινά και ψαράκι. Συνήθως θα βρείτε μπαρμπούνια, κουτσομούρες, μπακαλιάρο και φαγκρί, ενώ σερβίρουν και κρεατικά και μαγειρευτά και ποικιλίες.

Παραλία Αγίας Άννας, τηλ. 22270-97004

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT