36 ώρες στη Λιουμπλιάνα: Πού να πάτε, τι να δείτε
36-ώρες-στη-λιουμπλιάνα-πού-να-πάτε-τι-να-563188561

36 ώρες στη Λιουμπλιάνα: Πού να πάτε, τι να δείτε

Η πρωτεύουσα της Σλοβενίας επενδύει δυναμικά στη βιωσιμότητα και συνδυάζει το ιστορικό της προφίλ με μια ελκυστική σύγχρονη καθημερινότητα

Alex Crevar c.2024 The New York Times Company/Απόδοση: Άννα Σκούφη, Φωτογραφίες: Susan Wright/The New York Times
Ακούστε το άρθρο

Πολλά χρόνια και αμέτρητες ταξιδιωτικές εμπειρίες από τότε που η Λιουμπλιάνα ανακηρύχθηκε «πράσινη πρωτεύουσα» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 2016, οι βασικές περιβαλλοντικές αξίες της πρωτεύουσας της Σλοβενίας έχουν παραμείνει σταθερές. Η πόλη εξακολουθεί να αποτελεί διεθνές πρότυπο βιωσιμότητας, με πάνω από 1.600 σταθμούς κοινόχρηστων ποδηλάτων, ένα κέντρο χωρίς αυτοκίνητα και περίπου 5.900 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου ανά κάτοικο. Χαρακτηριστικά ευρωπαϊκή, με το κάστρο στην κορυφή του λόφου να δεσπόζει πάνω από τις πλακόστρωτες πλατείες εκατέρωθεν του ποταμού Λιουμπλιάνιτσα, η πλαισιωμένη από τις Ιουλιανές Άλπεις και τις Άλπεις Κάμνικ-Σάβινια πόλη των 300.000 κατοίκων με ιστορία που ξεπερνά τα 5.000 χρόνια και περιλαμβάνεται στη λίστα μνημείων της UNESCO για τον άρτιο αστικό της σχεδιασμό, έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ένα σύγχρονο προφίλ, γεμάτη γκαλερί, μπουτίκ, μπαρ και εστιατόρια με αστέρια Michelin.

Παρασκευή

3 μ.μ. | Ανοιχτή κουζίνα

Για να μυηθείτε στην γκουρμέ διάθεση της Λιουμπλιάνα, πάντα με την τοπική κουζίνα στο επίκεντρο, επισκεφθείτε την αγορά street-food Open Kitchen. Εκεί, ανάμεσα στους πλανόδιους μανάβηδες της υπαίθριας Κεντρικής Αγοράς, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου και την Τριπλή Γέφυρα, πάνω από 50 πάγκοι προσφέρουν σε ντόπιους και τουρίστες ποικίλα πιάτα – από σλοβενικές σπεσιαλιτέ όπως ψητό μοσχάρι, λουκάνικα και χοιρινά παϊδάκια μέχρι ασιατικές λιχουδιές (οι τιμές κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 8 ευρώ). Η αγορά λειτουργεί κάθε Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ. -το καλοκαίρι έως τις 10 μ.μ.-, καθιστώντας την πόλη κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό στην Ευρώπη.

4:30 μ.μ. | Δημιουργική ανακύκλωση

Οι Σλοβένοι έχουν πάθος με τη μετακίνηση σε δύο τροχούς – δεν είναι τυχαίο ότι οι ποδηλάτες της κυριαρχούν στους διεθνείς αθλητικούς αγώνες τα τελευταία χρόνια. Μας το υπενθυμίζει το Center Rog, ένα πρώην εργοστάσιο σχεδόν 9.300 τετραγωνικών μέτρων, που κατασκεύαζε την πιο γνωστή μάρκα ποδηλάτων της Γιουγκοσλαβίας – τη Rog. Το κτίριο, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο, ανακαινίστηκε και άνοιξε το περασμένο φθινόπωρο ως ένας δημιουργικός παράδεισος, όπου οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν σε σεμινάρια και εργαστήρια κλωστοϋφαντουργίας, ξυλουργικής και μεταλλοτεχνίας, ενώ υπάρχει κι ένα FabLab με εκτυπωτές 3D. Το ηλικίας 150 ετών συγκρότημα περιβάλλεται από ένα απέραντο πάρκο με συκιές, μηλιές και δαμασκηνιές και στεγάζει επίσης δημόσια βιβλιοθήκη, καφέ, εστιατόρια και καταστήματα.

6 μ.μ. | «Επιδρομή» στο κάστρο

Το Κάστρο της Λιουμπλιάνα, ένα φρούριο του 15ου αιώνα στην κορυφή του Λόφου του Κάστρου, είναι ορόσημο της πόλης (γενική είσοδος 12 ευρώ). Εκεί θα φτάσετε μετά από 10 λεπτά περπάτημα ή με το τελεφερίκ από το κέντρο (εισιτήριο μετ’ επιστροφής 6 ευρώ). Εντός του διοργανώνονται πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, όπως μια έκθεση για τη σλοβενική ιστορία και ένα παιχνίδι περιπέτειας εμπνευσμένο από τα δωμάτια διαφυγής, ενώ αποτελεί και κέντρο γαστρονομικών απολαύσεων. Αφού τελειώσετε την εξερεύνησή σας, γευματίστε στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Strelec, που στεγάζεται στην κυκλική αίθουσα του Πύργου των Τοξοτών. Επιλέξτε ανάμεσα στα μενού πέντε, επτά ή εννέα πιάτων (90, 110 και 130 ευρώ χωρίς το κρασί) που αλλάζουν σε εβδομαδιαία βάση. Ξεχωρίζουν το ταρτάρ ελαφιού, το φιλέτο καλκανιού με γαρίδες Αδριατικής, το αρνί φούρνου με πατάτες, κόκκινες πιπεριές και μελιτζάνες και, για επιδόρπιο, η μους φουντουκιού σε μπράουνι σοκολάτας με κρέμα περγαμόντο.

36 ώρες στη Λιουμπλιάνα: Πού να πάτε, τι να δείτε-1
Ο μπάρμαν φτιάχνει Porn Star Martini στο Kolibri, ένα από τα λίγα μπαρ της πόλης που ειδικεύεται στα κοκτέιλς.

21:30 μ.μ. | Οινικές ιστορίες

Μετά το φαγητό, παραμείνετε στον λόφο του Κάστρου για ένα ποτήρι κρασί στo wine bar Grajska Vinoteka. Με μεγάλη αμπελουργική ιστορία, η περιοχή ξαναφυτεύτηκε το 2016 μετά από σχεδόν έναν αιώνα. Δοκιμάστε το αντιπροσωπευτικό Chardonnay Βelpin (5 ευρώ το ποτήρι) ή κάποιο από τα περίπου 200 σλοβενικά κρασιά που σερβίρονται, συνοδευόμενα από προσούτο και τυρί (από 28 ευρώ το πιάτο). Επιστρέφοντας στο κέντρο της πόλης κάντε μια στάση στο μπαρ Dvorni, όπου οι θαμώνες απολαμβάνουν να κάθονται στα σκαλοπάτια ή στα τραπεζάκια δίπλα στο ποτάμι. Στο εικοστό έτος λειτουργίας του, προσφέρει πάνω από 100 επιλογές κρασιού σε ποτήρι, αναδεικνύοντας τις εννέα αμπελουργικές ζώνες της χώρας. Δοκιμάστε το Τeran, ένα κόκκινο ξηρό κρασί από την περιοχή Καρστ (3,80 ευρώ). Η κράτηση είναι απαραίτητη.

Σάββατο

9 π.μ. | Ώρα για brunch

36 ώρες στη Λιουμπλιάνα: Πού να πάτε, τι να δείτε-2
Το μπιστρό Bazilika στην Πλατεία Γαλλικής Επανάστασης.

Ξεκινήστε τη μέρα σας από το Bazilika, ένα μπιστρό με τραπεζάκια έξω στην πλατεία Γαλλικής Επανάστασης. Τα πιάτα βασίζονται σε οικογενειακές συνταγές, τις οποίες η ιδιοκτήτρια Ντάρζα Κονσάρεβιτς (η οποία παραδίδει και σεμινάρια μαγειρικής στο Center Rog), έχει συγκεντρώσει σε βιβλία μαγειρικής. Καθίστε έξω και παραγγείλτε κις με σολομό και πράσο (7 ευρώ), κέικ πορτοκάλι βατόμουρο (3,20 ευρώ) και καπουτσίνο (2,20 ευρώ). Στη συνέχεια περπατήστε 15 λεπτά κατά μήκος του ποταμού μέχρι την γκαλερί Cukrarna, σε ένα πρώην εργοστάσιο παραγωγής ζάχαρης που χτίστηκε το 1828. Εγκαινιάστηκε το 2021 και φιλοξενεί εναλλασσόμενες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης που προσεγγίζουν κριτικά την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας (ανοίγει στις 10 π.μ., είσοδος 8 ευρώ).

36 ώρες στη Λιουμπλιάνα: Πού να πάτε, τι να δείτε-3
Θέα της πόλης από το Κάστρο της Λιουμπλιάνα, ένα φρούριο του 15ου αιώνα.

11:30 π.μ. | Ψώνια στις όχθες του ποταμού

Σε μια πόλη όπως η Λιουμπλιάνα, που προάγει τη βιωσιμότητα, οι λεπτομέρειες έχουν σημασία. Θα το διαπιστώσετε στην μπουτίκ IKA, κοντά στην πλατεία, η οποία στηρίζει την τοπική δημιουργικότητα με είδη όπως κασκόλ, τσάντες, κοσμήματα και άλλα από περίπου 100 Σλοβένους σχεδιαστές και τεχνίτες. Σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια, διασχίζοντας το ποτάμι, το Dapper εμπορεύεται ρούχα της δικής του μάρκας από τζιν, κάνναβη και λινά υφάσματα (τα τζιν κοστίζουν από 179 έως 249 ευρώ), αλλά και βιοδυναμικά και βιολογικά κρασιά από την περιοχή. Μετά το shopping, ανταμείψτε τον εαυτό σας πριν το μεσημεριανό με μια λιχουδιά στο ζαχαροπλαστείο Yauya. Δοκιμάστε το BB Cloud, ένα ζεστό banana bread με καρύδια, σερβιρισμένο με κρύο μασκαρπόνε και τραγανό γλάσο καραμέλας (7,20 ευρώ).

36 ώρες στη Λιουμπλιάνα: Πού να πάτε, τι να δείτε-4
Tο Open Kitchen, η εβδομαδιαία υπαίθρια αγορά street-food.

1 μ.μ. | Πίτσα και παγωτό

Παραμείνετε στην αριστερή όχθη του ποταμού Λιουμπλιάνιτσα για να μάθετε την ιστορία του Γκρεγκ Γιούρκοβιτς, ενός Αμερικανού σλοβενικής καταγωγής ο οποίος μεγάλωσε στην Καλιφόρνια και κάποια στιγμή αποφάσισε να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, όπου άνοιξε το Pop’s Pizza που σερβίρει πίτσα ναπολιτάνικου τύπου με βιολογικά υλικά, κρασί, μπύρες από μικροζυθοποιίες και κοκτέιλ. Δοκιμάστε την πίτσα Sinatra (14,90 ευρώ) με πανσέτα από το Φριούλι, αγελαδινή μοτσαρέλα και λιαστές ντομάτες. Στη συνέχεια περπατήστε κατά μήκος του ποταμού μέχρι το Cacao, ένα καφέ-ζαχαροπλαστείο όπου οι ντόπιοι σχηματίζουν ουρές για μια μπάλα παγωτού σε γεύσεις όπως βανίλια Μαδαγασκάρης, σοκολάτα Santo Domingo και αλμυρή καραμέλα, τόσο νόστιμη που σου παίρνει τη μιλιά (2,60 ευρώ η μπάλα).

36 ώρες στη Λιουμπλιάνα: Πού να πάτε, τι να δείτε-5
Το Pop’s Pizza σερβίρει πίτσα ναπολιτάνα φτιαγμένη με βιολογικά υλικά.

2 μ.μ. | Στα ίχνη του αρχιτέκτονα

Εξερευνήστε την πόλη συμμετέχοντας στον περίπατο που διοργανώνει ο Οργανισμός Τουρισμού της Λιουμπλιάνα, επικεντρωμένο στα έργα του Γιόζε Πλέτσνικ, του καινοτόμου αρχιτέκτονα ο οποίος έδωσε στην πόλη χαρακτηριστικά σύγχρονης πρωτεύουσας στις αρχές του 20ού αιώνα. Αυτή η «Λιουμπλιάνα του Πλέτσνικ» περιλαμβάνεται από το 2021 στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ο δίωρος περίπατος (κόστος 95 ευρώ για δύο άτομα), περιλαμβάνει επισκέψεις σε τοπόσημα όπως η πέτρινη Τριπλή Γέφυρα με τις μαρμάρινες κουπαστές που οδηγεί στην κεντρική πλατεία Πρεζερέν, η Εθνική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη με τη σπονδυλωτή πρόσοψη από τούβλο και πέτρα, η κεντρική αγορά με τα προστώα, και το ανακαινισμένο Θερινό Θέατρο Križanke. Η βόλτα ολοκληρώνεται στο διώροφο σπίτι του αρχιτέκτονα, στην καταπράσινη γειτονιά Τρνόβο, όπου έζησε και σχεδίασε πολλά από τα αριστουργήματά του (είσοδος 8 ευρώ).

36 ώρες στη Λιουμπλιάνα: Πού να πάτε, τι να δείτε-6
Η θέα της πόλης από το Κάστρο της Λιουμπλιάνα.

4:30 μ.μ. | Βαρκάδα και μετά ποτό

Αφεθείτε στη μαγεία του δειλινού με μια 50λεπτη βαρκάδα πάνω σε ένα 10μετρο ηλεκτροκίνητο ξύλινο σκάφος, το Barka Ljubljanica. Καθώς πλέετε στα νερά του ποταμού θα περάσετε από τα μέρη όπου ψωνίσατε, φάγατε και ήπιατε, για να καταλήξετε, πριν πάρετε τον δρόμο της επιστροφής, στα έλη της Λιουμπλιάνα, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, όπου έχουν βρεθεί απομεινάρια πασσαλόπηκτων κατοικιών και ο παλαιότερος τροχός του κόσμου. Μόλις ξαναπατήσετε στη στεριά, κάντε μια στάση στο μπαρ Makalonca στην αριστερή όχθη κάτω από την Ribja Brv -τη Γέφυρα των Ψαριών- και παραγγείλτε ένα μισόλιτρο παγωμένης ξανθιάς μπύρας Makalonca (5,80 ευρώ) την οποία θα απολαύστε σε ένα τραπεζάκι ακριβώς πάνω από το ορμητικό νερό.

36 ώρες στη Λιουμπλιάνα: Πού να πάτε, τι να δείτε-7
Η Λιουμπλιάνα προσφέρεται για περιπατητικές διαδρομές ή ποδηλατάδες.

6:30 μ.μ. | Γεύση βιωσιμότητας

Κλείστε ένα ταξί και ζητήστε να σας πάει στο Grič , ένα παλιό οικογενειακό εστιατόριο 26 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης, τα πιάτα του οποίου μαγειρεύονται με υλικά που καλλιεργούνται επιτόπου ή σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων. Υπό τη διεύθυνση του σεφ Λούκα Κόσιρ, κατέχει ένα αστέρι Michelin και ένα πράσινο αστέρι Michelin για τη βιώσιμη γαστρονομία του. Τα μενού γευσιγνωσίας επτά και έντεκα πιάτων (110 και 150 ευρώ, με το wine-pairing κατόπιν αιτήματος), σερβίρονται σε μια τραπεζαρία με θέα στους δασώδεις πρόποδες των Άλπεων και συνδυάζουν την παράδοση με τον πειραματισμό. Ξεκινήστε με αυγό πάπιας με ντομάτα, τραγανή πέτσα χοιρινού και ραντίτσιο. Το μοσχάρι ξηρής ωρίμανσης με λάδι από πευκοβελόνες, σιρόπι σημύδας και αχλάδια θα σας μείνει αξέχαστο. Ολοκληρώστε με ένα ποτήρι λευκό πόρτο Quinta do Infantado και πρώιμα δαμάσκηνα με αμύγδαλα και παγωτό από χαρούπι.

36 ώρες στη Λιουμπλιάνα: Πού να πάτε, τι να δείτε-8
Η Grajska Vinoteka, μέσα στο Κάστρο της Λιουμπλιάνα.

9 μ.μ. | Αποκτήστε φεστιβαλική διάθεση

Το Θερινό Θέατρο Križanke αποτελεί το επίκεντρο του ετήσιου Φεστιβάλ της Λιουμπλιάνα, που διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Το κτίριο, που ήταν κάποτε εκκλησία και μοναστήρι για θρησκευτικά τάγματα όπως οι Ναΐτες και οι Τεύτονες Ιππότες, μετατράπηκε τη δεκαετία του 1950 σε θεατρικό συγκρότημα με αίθριο, αυλή και στοά με αψιδωτά παράθυρα. Το φεστιβάλ φιλοξενεί κάθε χρόνο μιούζικαλ, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, καθώς και συναυλίες τζαζ, ποπ και συμφωνικής μουσικής (εισιτήρια από 29 έως 79 ευρώ). Μετά την παράσταση της επιλογής σας περπατήστε τρία λεπτά μέχρι το Kolibri, ένα από τα λίγα μπαρ της πόλης που ειδικεύεται στα κοκτέιλ. Βυθισμένοι στην υπερβολή της μαξιμαλιστικής αισθητικής του -λουλουδάτη ταπετσαρία, μαρμάρινο μπαρ, επιχρυσωμένοι καθρέφτες και φθαρμένο ξύλινο δάπεδο- δοκιμάστε το Porn Star Martini (11,50 ευρώ), με βότκα Ketel One, βανίλια Galliano, χυμό λεμονιού, σιρόπι βανίλιας και πουρέ φρούτων του πάθους.

Κυριακή

10 π.μ. | Ανασυγκρότηση και περισυλλογή

Επιστρέψτε στο Center Rog για πρωινό στο Kavarna Rog, ένα καφέ με τραπεζάκια δίπλα στο ποτάμι. Ξεκινήστε τη μέρα σας με αυγά ποσέ, φουά γκρα, σπανάκι σοτέ, σάλτσα Ολαντέζ και τρούφα (17,40 ευρώ). Στη συνέχεια, περπατήστε για 10 λεπτά μέχρι τη συνοικία Μετελκόβα, όπου πρώην στρατώνες φιλοξενούν μερικές από τις πιο δυναμικές εκθέσεις τέχνης και ιστορίας της πόλης. Στο Εθνικό Μουσείο της Σλοβενίας-Μετελκόβα (είσοδος 8 ευρώ) ανακαλύψτε πώς ήταν η ζωή από τον 14ο αιώνα και μετά μέσα από έπιπλα, ζωγραφικούς πίνακες και κεραμικά. Στο Σλοβενικό Εθνογραφικό Μουσείο (είσοδος 4,50 ευρώ) περίπου 3.000 αντικείμενα παρυσιάζονται στις μόνιμες εκθέσεις που αφορούν τη λαϊκή μουσική, τα θρησκευτικά έθιμα και άλλες τοπικές παραδόσεις. Μεταπηδήστε στη σύγχρονη εποχή στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Μετελκόβα (είσοδος 5 ευρώ), όπου θα θαυμάστε πρωτοποριακές μόνιμες και εναλλασσόμενες εκθέσεις διεθνών καλλιτεχνών σε τρεις ορόφους. Την πρώτη Κυριακή του μήνα η είσοδος σε πολλά μουσεία της Λιουμπλιάνα είναι δωρεάν.

36 ώρες στη Λιουμπλιάνα: Πού να πάτε, τι να δείτε-9
Ο ποταμός Λιουμπλιάνιτσα.

12:30 μ.μ. | Ποδηλατάδα στα περίχωρα

Ολοκληρώστε την επίσκεψή σας στη Λιουμπλιάνα με μια βόλτα με ποδήλατο κατά μήκος του ποταμού Λιουμπλιάνιτσα και στη συνέχεια νότια προς τα έλη, για να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα του τρόπου ζωής πριν από 5.000 χρόνια. Αυτή η εύκολη ποδηλατάδα 24 χιλιομέτρων πήγαινε-έλα στην άκρη του φυσικού πάρκου Λιουμπλιάνσκο Μπάργε, έκτασης 134 τετραγωνικών χιλιομέτρων, θα σας οδηγήσει στο συγκρότημα Morostig που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του και είναι αφιερωμένο στις πασσαλόπηκτες κατοικίες (είσοδος 12 ευρώ). Διαθέτει κέντρο πληροφοριών και εκθέσεις για το μοναδικό οικοσύστημα των ελών, τα μονοπάτια και τις ανακατασκευασμένες κατοικίες. (Στο Rent a Bike Ljubljana θα νοικιάσετε ποδήλατο με τιμές από 12 ευρώ την ημέρα).

36 ώρες στη Λιουμπλιάνα: Πού να πάτε, τι να δείτε-10
Η συνοικία Μετελκόβα, όπου πρώην στρατώνες φιλοξενούν εκθέσεις τέχνης και ιστορίας της πόλης.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Το Κάστρο της Λιουμπλιάνα στον ομώνυμο λόφο δεσπόζει στην πρωτεύουσα. Με πανοραμική θέα, διαθέτει εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin.

Το Plečnik House, κατοικία και στούντιο του αναμορφωτή της πόλης, κορυφαίου αρχιτέκτονα του 20ού αιώνα Γιόζε Πλέτσνικ, παραμένει ακριβώς όπως το άφησε.

Το Θερινό Θέατρο Križanke ζωντανεύει από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ της Λιουμπλιάνα, διοργανώνοντας χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες ποπ, τζαζ και συμφωνικής μουσικής.

Το Center Rog, πρώην εργοστάσιο ποδηλάτων, διαθέτει εργαστήριο τέχνης, δημόσια βιβλιοθήκη, καφέ και καταστήματα.

ΦΑΓΗΤΟ, ΠΟΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Στο Open Kitchen, μια εβδομαδιαία υπαίθρια αγορά street-food που πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή δίπλα στην κεντρική αγορά της Λιουμπλιάνα.

Στο εστιατόριο Strelec, στον Πύργο των Τοξοτών του Κάστρου της Λιουμπλιάνα, βραβευμένο με αστέρι Michelin.

Στην Grajska Vinoteka, μέσα στο Κάστρο της Λιουμπλιάνα, που σερβίρει περίπου 200 ποικιλίες σλοβενικών κρασιών.

Στο Bazilika, μπιστρό και καφέ στην πλατεία Γαλλικής Επανάστασης.

Στο Pop’s Pizza, που ειδικεύεται στην πίτσα Ναπολιτάνα.

Στο Makalonca, μπαρ κάτω από τη Γέφυρα των Ψαριών, για μια παγωμένη μπύρα στην πλωτή βεράντα του.

Στο Grič, εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin και έμφαση στα υλικά που καλλιεργούνται και συλλέγονται στη γύρω περιοχή.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Tο boutique hotel April 1550 στην Παλιά Πόλη, χτισμένο το 1550, διαθέτει οκτώ δωμάτια, το καθένα με το δικό του χαρακτήρα, όλα σχεδιασμένα ώστε να αισθάνεστε σαν στο σπίτι σας. Οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι ζουν κοντά, είναι πρόθυμοι να σας δώσουν ταξιδιωτικές συμβουλές, ενώ υπάρχει κι ένας σεφ ζαχαροπλάστης που φτιάχνει εξαιρετικό πρωινό. Οι τιμές ξεκινούν από 260 ευρώ.

Το Hotel One66 έχει κάτι για όλους: σουίτες, ευρύχωρα απλά δωμάτια και μονάδες glamping -από τις λέξεις glamorous και camping-, καθώς και γυμναστήριο, μια εξαιρετική πιτσαρία και κοινόχρηστο πλυντήριο ρούχων. Οι τιμές ξεκινούν από 90 ευρώ με πρωινό.

Το Tivoli Boutique Inn διαθέτει 30 δωμάτια σε τρεις ορόφους και είναι ένα φιλικό και προσιτό ξενοδοχείο με ευγενικό προσωπικό, κοντά στο απέραντο πάρκο Τίβολι. Οι τιμές ξεκινούν από 80 ευρώ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT