Τρεις προορισμοί στην Πελοπόννησο για το Σαββατοκύριακο

Τρεις προορισμοί στην Πελοπόννησο για το Σαββατοκύριακο

Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, η Πελοπόννησος προσφέρει πολλές ευκαιρίες για αποδράσεις δίπλα στη θάλασσα

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη Λακωνική και τη Μεσσηνιακή Μάνη μέχρι την Αργολίδα και τον Κορινθιακό Κόλπο, οι ακτές της Πελοποννήσου είναι γεμάτες όμορφες παραλίες, γραφικά λιμανάκια και ενδιαφέροντες οικισμούς. Διαλέξαμε τρία σημεία που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για ένα διήμερο γεμάτο εμπειρίες.

Κιτριές Μεσσηνίας

Τρεις προορισμοί στην Πελοπόννησο για το Σαββατοκύριακο-1

Δεκαπέντε χιλιόμετρα μετά την Καλαμάτα, το χωριό με το γραφικό λιμανάκι ενδείκνυται για βουτιές, αλλά και για φαγητό. Οι Κιτριές διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, κάτι που μαρτυρούν τα πέτρινα αρχοντικά που θα δείτε πηγαίνοντας προς την παραλία. Εκεί, το beach bar με τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες δεν είναι η μόνη σας επιλογή, καθώς όσο πιο δεξιά πάτε τόσο λιγότερο κόσμο θα συναντήσετε, ενώ ακολουθώντας ένα σύντομο μονοπάτι θα βρεθείτε σε μια δεύτερη, πιο μικρή παραλία, ελεύθερη και χωρίς μαγαζιά. Σε κοντινή απόσταση επίσης, προς την πλευρά της Καλαμάτας, βρίσκεται η μεγάλη παραλία της Σάντοβας, ενώ οδηγώντας 22 χιλιόμετρα νότια θα φτάσετε στην Καρδαμύλη.

Φαγητό: Στο εστιατόριο «Άνω Μερά» (Κιτριές, τηλ. 6975-714717), με την ωραία θέα του ηλιοβασιλέματος πάνω από τη θάλασσα, ψήνουν σε ξυλόφουρνο αρνάκι με πατάτες, μοσχαράκι γιουβέτσι, χοιρινά παϊδάκια, μουσακά, γεμιστά και άλλα, καθώς και μπιφτέκι και σπαλομπριζόλα στη σχάρα, που ταιριάζουν τέλεια με τις χωριάτικες πατάτες τους με μυζήθρα. Ακριβώς μπροστά στο λιμανάκι, στις δύο ψαροταβέρνες «Γαϊτανάρος» (Κιτριές, τηλ. 27210-58370) και «Μίμης» (Κιτριές, τηλ. 27210-58010) θα απολαύσετε μπροστά στο κύμα φρέσκο ψαράκι και θαλασσινά.

Απόσταση από την Αθήνα: 253 χλμ.

Κυπαρίσσι Λακωνίας

Τρεις προορισμοί στην Πελοπόννησο για το Σαββατοκύριακο-2

Εκεί που ο Αργολικός Κόλπος συναντάει το Μυρτώο Πέλαγος και 60 χιλιόμετρα μετά το Λεωνίδιο, ο οικισμός Κυπαρίσσι και το επίνειό του είναι ιδανικοί προορισμοί για όποιον θέλει ξεκούραση και ησυχία. Το όνομα δεν είναι τυχαίο, καθώς ο λόφος δεξιά της θάλασσας είναι γεμάτος ψηλά και λυγερόκορμα κυπαρίσσια. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για διαμονή και φαγητό και, αν το επιθυμείτε, δεν θα χρειαστεί καν να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας για μετακινήσεις, αφού όλα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Μπροστά ακριβώς στον οικισμό, η παραλία Μεγάλη Άμμος είναι αυτό που λέει το όνομά της: εκτεταμένη, με άμμο και ψιλό βοτσαλάκι. Δύο χιλιόμετρα βορειότερα θα συναντήσετε την παραλία της Αγίας Κυριακής, επίσης με βοτσαλάκι.

Φαγητό: Ο «Τάκουρας» με θέα την παραλία (Μητρόπολη, Κυπαρίσσι, τηλ. 27320-55217) φημίζεται τόσο για τα κρεατικά όσο και για το φρέσκο ψάρι. Στους «Πλόες» (Κυπαρίσσι, τηλ. 27320-55237) θα ευχαριστηθείτε γαριδομακαρονάδα και ψητό ψάρι, ενώ στον επάνω οικισμό, στο «Όμορφο Κυπαρίσσι» (Κυπαρίσσι, Τηλ. 27320-55207) σερβίρουν κοτόπουλο στη σούβλα και ψητά της ώρας.

Απόσταση από την Αθήνα: 268 χλμ.

Γύθειο

Τρεις προορισμοί στην Πελοπόννησο για το Σαββατοκύριακο-3

Η ιστορική κωμόπολη στον μυχό του Λακωνικού Κόλπου με το γραφικό λιμανάκι διαθέτει πολλές επιλογές για διαμονή και φαγητό και προσφέρεται για κοντινές εκδρομές. Περπατήστε ανάμεσα στα αρχοντικά ξεκινώντας από την πλατεία Δημαρχείου και το κτίριο που στεγάζει τις υπηρεσίες του δήμου, έργο του αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ, που ολοκληρώθηκε το 1891. Πέντε χρόνια πριν, το 1886, κατασκευάστηκε επίσης σε σχέδια του Τσίλλερ το Παρθεναγωγείο, που σήμερα φιλοξενεί το Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού. Στο νησάκι Κρανάη, το οποίο πλέον συνδέεται με τη στεριά με ασφαλτοστρωμένο δρόμο, θα πάτε για τη θέα στο Γύθειο, αλλά και για τον φάρο που πρωτολειτούργησε το 1859, έχει ύψος 16 μέτρα και μέχρι το 2002 λειτουργούσε με ασετυλίνη. Για μπάνιο, οι κοντινές επιλογές είναι πολλές: η παραλία Σελινίτσας με άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, η παραλία Βαλτάκι με το ναυαγισμένο πλοίο που βρίσκεται εκεί από το 1981 και νότια η παραλία Μαυροβούνι, μια μεγάλη αμμουδιά με καφέ και εστιατόρια.

Φαγητό: Στον «Δυόσμο» (Ιωάννου Γρηγοράκη 20, Γύθειο, τηλ. 27330-24474) θα πάτε για τους μεζέδες και την παρεΐστικη ατμόσφαιρα, ενώ στο «Plaz» (Ι. Ξανθάκη 1, Γύθειο, τηλ. 27330-22722) για τη θέα στη θάλασσα, τις πλούσιες σαλάτες και τα περιποιημένα κυρίως πιάτα. Για να φάτε κάτι στο χέρι αναζητήστε την «Τραβηχτή» (Βασ. Γεωργίου & Ορέστου, Γύθειο, τηλ. 27330-23200), όπου πάνω στην παραδοσιακή τραβηχτή μανιάτικη πίτα βάζουν κεφαλοτύρι και κρεατικό της επιλογής σας – σουβλάκι, μπιφτέκι, πανσετάκι ή λουκάνικο.

Απόσταση από την Αθήνα: 278 χλμ. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT