Νέο Μουσείο Σκλαβιάς στην Ντόχα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα αιωνόβια σπίτια στην παλαιότερη συνοικία της Ντόχα, της πρωτεύουσας του Κατάρ, ανακατασκευάζονται προκειμένου να μετατραπούν στο νέο Μουσείο Σκλαβιάς που θα ανοίξει τις πύλες του στην πόλη και θα επικεντρωθεί στο «δύσκολο» θέμα της δουλείας, όπως επικράτησε σε Αφρική και Μέση Ανατολή.

Ντοκουμέντα και αρχειακό υλικό από τη Βρετανική Αποστολή (British Mission) στο Μπαχρέιν και τη Βρετανική Βιβλιοθήκη θα αποτελούν μέρος των εκθεμάτων αναφορικά με την ιστορία και τις πρακτικές του δουλεμπορίου, ενώ θα γίνει μια προσπάθεια σύνδεσης του θέματος με το παρόν σε σχέση με το σύγχρονο ανθρώπινο τράφικινγκ και τη σημερινή εκμετάλλευση σε Ασία, Αφρική και Ινδικό ωκεανό.

Το κόστος κατασκευής του νέου μουσείου υπολογίζεται να ανέλθει σε 3,6 δισ. στερλίνες και αποτελεί μέρος του πολιτιστικού πρότζεκτ των 20 δισ. στερλινών που αφορά στην αναγέννηση του κέντρου της Ντόχα, με κοινοτικά κέντρα, ξενοδοχεία, σχολεία, τζαμιά και καταστήματα. Σημειώνεται ότι το Κατάρ προσπαθεί να προσελκύσει ολοένα και περισσότερους τουρίστες, ώστε να μειωθεί η απόλυτη εξάρτησή τους από την αγορά του πετρελαίου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ

MHT