Φιλόξενο Design

5' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eξι ευρωπαϊκά ξενοδοχεία βραβεύτηκαν στα πρόσφατα Design Hotel Awards.

Les Bains, Παρίσι

Βραβείο European Hotel Design of the Year, «Κρεβατοκάμαρες και μπάνια», «Eστιατόριο»

Τα πάλαι ποτέ δημόσια λουτρά Les Bains Guerbois, σημείο συνάντησης των Γάλλων ιμπρεσιονιστών, του Εμίλ Ζολά και του Μαρσέλ Προυστ, που στα τέλη της δεκαετίας του ’70 άλλαξαν χρήση ύστερα από σχεδόν έναν αιώνα λειτουργίας για να στεγάσουν το Les Bains Douches, ένα από τα θρυλικότερα κλαμπ της Ευρώπης, ξαναγεννήθηκαν την περασμένη άνοιξη – αυτήν τη φορά ως ξενοδοχείο. Δημιούργημα του κινηματογραφικού παραγωγού Ζαν-Πιερ Μαρουά, ο οποίος ονειρεύτηκε να φτιάξει «μια φωλιά για δημιουργικούς ανθρώπους», το παριζιάνικο μπουτίκ ξενοδοχείο Les Bains παντρεύει τη μίνιμαλ με τη ρετρό αισθητική, αγαπά τα έργα τέχνης -κάποια μάλιστα διατίθενται και προς πώληση- και υποδέχεται τους πελάτες του σε 39 ατμοσφαιρικά δωμάτια, σχεδιασμένα από τον «πολύ» Tristan Auer. Εντυπωσιακός είναι ο τρόπος με τον οποίο έχουν διατηρηθεί αρκετά στοιχεία από τις προηγούμενες χρήσεις του κτιρίου: μεταξύ άλλων, το γραφείο της ρεσεψιόν χρονολογούμενο τον 19ο αιώνα, το μωσαϊκό του Φίλιπ Σταρκ στο εστιατόριο από τα ένδοξα χρόνια του κλαμπ, η πισίνα του υπογείου, αλλά κυρίως ο χώρος της δεξαμενής νερού του χαμάμ (Le Reservoir), που φτάνει σε ύψος τα 15 μέτρα και φιλοξενεί σήμερα μια πριβέ τραπεζαρία 12 ατόμων. Οι σουίτες του 5ου ορόφου διαθέτουν ιδιωτικά χαμάμ και ντουσιέρες στα μπαλκόνια για τις ηλιόλουστες παριζιάνικες ημέρες, ενώ η λειτουργία του spa αναμένεται προσεχώς. Τέλος, το μενού του εστιατορίου επιμελείται ο δις βραβευμένος με αστέρια Michelin Φιλίπ Λαμπέ, προτείνοντας γαλλική κουζίνα με ασιατικές πινελιές.

> www.lesbains-paris.com

The Beaumont Hotel, Λονδίνο

Βραβείο Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης (Re Use)

Πολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο με 50 δωμάτια, 13 στούντιο και 10 σουίτες, το οποίο βρίσκεται σε μία από τις ωραιότερες και ακριβότερες γειτονιές του κεντρικού Λονδίνου (Mayfair). Μεγαλοπρεπές και εμπνευσμένο από τα περίφημα Art Deco ξενοδοχεία της δεκαετίας του ‘20, με όμορφα διακοσμημένα δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το εντυπωσιακό εστιατόριο Colony Grill Room, το στυλάτο American Bar, το lounge αποκλειστικά για τους πελάτες και το κομψό spa και γυμναστήριο. Το κατάλυμα, που άνοιξε τις πύλες του τον Σεπτέμβριο του 2014, είναι το πρώτο ξενοδοχείο των Corbin & King, των καταξιωμένων ιδιοκτητών ορισμένων από τα πιο ονομαστά εστιατόρια της βρετανικής πρωτεύουσας (The Wolseley, The Delaunay κ.ά.). Ενα από τα εντυπωσιακότερα διακοσμητικά στοιχεία του Beaumont είναι η εγκατάσταση ROOM, έργο του βραβευμένου Βρετανού καλλιτέχνη Antony Gormley, το οποίο αναπαριστά το υπνοδωμάτιο μιας σουίτας. Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και ξύλο βελανιδιάς και είναι τοποθετημένο στη νότια πλευρά της πρόσοψης του κτιρίου. Το Beaumont μέσα στους 12 πρώτους μήνες της λειτουργίας του συμπεριελήφθη στις λίστες με τα κορυφαία ξενοδοχεία του 2015 τόσο του βρετανικού όσο και του αμερικανικού Conde Nast Traveller, ενώ το Forbes έγραψε ότι πρόκειται για μία από τις πιο χοτ λονδρέζικες αφίξεις το 2014.

> www.thebeaumont.com

Rosewood, Λονδίνο

Βραβείο «Σουίτες» για την Garden House Suite

Στον 7ο όροφο της ανακαινισμένης εδουαρδιανής έπαυλης όπου στεγάζεται το λονδρέζικο Rosewood Hotel, πολύ κοντά στο Covent Garden, η σουίτα Garden House είναι και το κόσμημα του ξενοδοχείου. Με πρόσβαση στην ομώνυμη βεράντα των 60 τ.μ. με τη συγκλονιστική θέα στην πόλη και την πριβέ τραπεζαρία, εκτείνεται σε επιφάνεια 113 τ.μ. και αποτελείται από σαλόνι, γραφείο, βιβλιοθήκη με ενδιαφέρουσα γκάμα εκδόσεων κηπουρικής (για… ευνόητους λόγους), ένα μικρό κουζινάκι, WC, μπάνιο επενδεδυμένο με ιταλικό μάρμαρο (με μπανιέρα, ντους και διπλό νιπτήρα) και ένα υπνοδωμάτιο. Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά: η LED τηλεόραση 52 ιντσών με πρόσοψη καθρέφτη στο living room, τα είδη προσωπικής περιποίησης Czech & Speake, τα φρέσκα λεμόνια και λάιμ για τα δωρεάν ποτά της κάβας, η μηχανή Nespresso, το ηχοσύστημα Geneva και οι υπηρεσίες μπάτλερ.

> www.rosewoodhotels.com

Mandarin Oriental Bodrum, Αλικαρνασσός  

Βραβεία «Spa & Ευζωία» και «Νεόδμητο Ξενοδοχείο»

Με την υπογραφή του διάσημου Ιταλού ντιζάινερ Αντόνιο Τσιτέριο, το πολυαναμενόμενο resort της γνωστής αλυσίδας στα τουρκικά παράλια διαθέτει 127 δωμάτια, σουίτες, διαμερίσματα και βίλες που ενσωματώνονται αρμονικά στον περιβάλλοντα χώρο, δίνοντας στον επισκέπτη την αίσθηση πως γίνεται ένα με τη φύση. Κομψότητα, στυλ και διακριτική πολυτέλεια με θέα το Αιγαίο δίνουν το στίγμα, 12 εστιατόρια αξιώσεων ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς -και πολυταξιδεμένους- ουρανίσκους, ενώ την παράσταση κλέβει ασφαλώς το βραβευμένο spa: εξατομικευμένες θεραπείες, VIP σουίτα 60 τ.μ. για ζευγάρια, φυσικά καλλυντικά με πρώτες ύλες από τους αρωματικούς μπαξέδες του resort, πρωτότυπες θεραπείες όπως το Olive Branch Journey (που περιλαμβάνει απολέπιση με φύλλα ελιάς προερχόμενα από τα ελαιόδεντρα των κήπων του spa) και, βέβαια, αξέχαστη εμπειρία παραδοσιακού τουρκικού χαμάμ. 

> www.mandarinoriental.com

INK Hotel, Αμστερνταμ

Βραβείο «Lobby, Lounge και Κοινόχρηστοι Χώροι»

Οταν το αρχιτεκτονικό γραφείο Concrete ανέλαβε τη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων του κτιρίου -που παλαιότερα φιλοξενούσε τα κεντρικά γραφεία και το τυπογραφείο της εφημερίδας De Tijd- σε ένα urban chic ξενοδοχείο που δεν κρύβει τον νεανικό και μποέμικο αέρα του, είχε κατά νου τη ζωντάνια των καναλιών του Αμστερνταμ. Ακριβώς αυτή την ατμόσφαιρα προσπάθησε να εισαγάγει στους κοινόχρηστους χώρους του INK Hotel: η αψιδωτή γυάλινη οροφή του αιθρίου, στο κέντρο του οποίου δεσπόζει ένα… δέντρο, παραπέμπει στις γνώριμες εσωτερικές αυλές της ολλανδικής πρωτεύουσας. Τα όρια μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων μπερδεύονται αρμονικά, ενώ το λόγο έχει ο φυσικός φωτισμός μαζί με υλικά όπως η πέτρα, το ξύλο και το γυαλί.

> www.accorhotels.com

The Peninsula, ΠΑΡΙΣΙ

Βραβείο «Ανακαίνισης και Αποκατάστασης»

Ανήκει στην ομώνυμη ξενοδοχειακή αλυσίδα The Peninsula Hotels και βρίσκεται στην κεντρική Avenue Kléber, μια ανάσα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα και μουσεία της πόλης, αλλά και από τις πιο ακριβές μπουτίκ και οίκους μόδας.  Στεγάζεται σε ένα απίθανο κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο αποκαταστάθηκε υποδειγματικά και εκσυγχρονίστηκε διακριτικά, επιτρέποντας στους επισκέπτες του να βιώσουν το απόλυτο στυλ και τις ευκολίες του 21ου αιώνα. Superior, Deluxe και Grande Premier δωμάτια και σουίτες 30 έως 100 τ.μ. καλύπτουν τις ανάγκες και των πιο «δύσκολων» πελατών, ενώ προσφέρονται και τέσσερις ξεχωριστές σουίτες (Garden, Katara, Historic και Peninsula – από 115 έως 318 τ.μ.) για πιο αυξημένες… απαιτήσεις. Ολοι οι χώροι φιλοξενίας χαρακτηρίζονται από την εναλλαγή του απαλού γκρι με το κρεμ, ενώ διαθέτουν καλογυαλισμένα έπιπλα και έργα τέχνης, δημιουργώντας ένα αισθητικό αποτέλεσμα που προέρχεται από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Πόλης του Φωτός: μια αδιάκοπη «συνομιλία» της κλασικής με τη μοντέρνα αισθητική.

> www.peninsula.com

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ

MHT