Αφίσες από το μέλλον: Διακοπές στον πλανήτη Kepler-16b

Αφίσες από το μέλλον: Διακοπές στον πλανήτη Kepler-16b

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κι αν σε μερικά χρόνια μπορούσαμε να πάμε διακοπές στο Διάστημα; Η NASA σχεδίασε 14 ρετρό φουτουριστικές αφίσες όπου αποτυπώνεται το υπεργαλαξιακό όνειρο ως η επόμενη πραγματικότητα.

Σε μία από αυτές, ένα καλοντυμένο ζευγάρι εμφανίζεται στον σκοτεινό, εξωηλιακό πλανήτη PSO J318.5-22, ενώ το μότο είναι: «Εκεί που η νυχτερινή ζωή δεν τελειώνει ποτέ!».

Σε μια άλλη, πάλι, που δείχνει τον Kepler-16b, ο οποίος λέγεται ότι έχει δύο ήλιους, πρέπει να πάτε γιατί «η σκιά σας θα έχει πάντα παρέα».

Η NASA και οι illustrators αδερφοί Clark είχαν έμπνευση αλλά και χιούμορ όταν έφτιαξαν αυτές τις μοναδικές αφίσες, τις οποίες παρεμπιπτόντως μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν.

Μπορούμε να θεωρήσουμε όμως αυτά τα μικρά γραφιστικά θαύματα προφητεία για τα επόμενα βήματα της ανθρωπότητας; «Η φαντασία είναι ένα παράθυρο στο μέλλον», δηλώνει η ΝASA, αφήνοντάς μας να ελπίζουμε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ

MHT