Από τη Ρωσία με αγάπη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Rosavia σχεδιάζει ένα πρωτοποριακό αεροσκάφος. 



Δύο βασικοί τύποι αεροσκαφών κυριαρχούν μέχρι σήμερα στις αερομεταφορές: τα ευρείας ατράκτου αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται για μεγάλες αποστάσεις (π.χ. Boeing 777 και 787 ή Airbus A330 και A350 families), μεταφέροντας περισσότερους από 250 επιβάτες, και τα στενής ατράκτου σκάφη (π.χ. Boeing 737 και Airbus 320 families), που χρησιμοποιούνται για μικρότερο αριθμό επιβατών σε μικρές και μεσαίες διαδρομές.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν μια αεροπορική εταιρεία καλείται να μεταφέρει περισσότερους ταξιδιώτες σε κοντινούς προορισμούς;

Η ιδιωτική εταιρεία Rosavia, με έδρα τη Μόσχα, φιλοδοξεί να αναπληρώσει το κενό που έχει δημιουργηθεί στην αγορά με το πρωτοποριακό Frigate Ecojet.

Ο σχεδιασμός του, με τη στρογγυλεμένη άτρακτο, επιτρέπει τη μεταφορά έως και 358 ταξιδιωτών, ανάλογα με το μοντέλο, σε αποστάσεις άνω των 3.000 και 4.000 ναυτικών μιλίων.

Οι μηχανικοί της Rosavia αναφέρουν ότι το ελλειπτικό σχήμα του σκάφους, με διαμόρφωση καμπίνας τριών διαδρόμων, εξασφαλίζει ένα άνετο ταξίδι στους επιβάτες, χωρίς ωστόσο να υπερβαίνει σημαντικά τις διαστάσεις ή το βάρος ενός αεροσκάφους στενής ατράκτου.

Η εταιρεία, που έχει ήδη ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο μηχανικών και αεροδυναμικών ελέγχων, αναμένεται να κυκλοφορήσει τα πρώτα της μοντέλα το 2018.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ

MHT