Το Noma γοητεύει τους Αυστραλούς

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις 20 Ιανουαρίου, οπότε υποδέχθηκε τους πρώτους του πελάτες, μέχρι σήμερα διεκδικεί τον τίτλο του ακριβότερου εστιατορίου της Αυστραλίας (326 €/άτομο). Ομως αυτό δεν πτόησε τους συνολικά 27.000 ανθρώπους που, με την ελπίδα κάποιας ακύρωσης, σχηματίζουν ουρές έξω από το pop-up εστιατόριο Noma, το οποίο άνοιξε μόνο για 10 εβδομάδες, με τις κρατήσεις να έχουν υπερβεί κάθε προσδοκία.

Πριν από δύο μήνες περίπου, ο Rene Redzepi, σεφ του Noma της Κοπεγχάγης -που έχει ψηφιστεί καλύτερο εστιατόριο παγκοσμίως 4 φορές τα έξι τελευταία χρόνια-, μετέφερε κυριολεκτικά όλη την επιχείρηση με 80 μέλη προσωπικού, τραπέζια και καρέκλες στην περιοχή Barangaroo του Σίδνεϊ και με ένα μενού βασισμένο σε τοπικά προϊόντα κέρδισε για άλλη μία φορά τις εντυπώσεις.

Για το τελευταίο δείπνο της 2ας Απριλίου, προτού επιστρέψει και πάλι στη Δανία, ο Redzepi δημοπρατεί 15 τραπέζια (56 καθίσματα) με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν σε τοπική φιλανθρωπική οργάνωση και στον δικό του μη κερδοσκοπικό οργανισμό MAD.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ

MHT