Θα βάλει τα γυαλιά στο Μπορντό η Γασκώνη; Περί οίνου ο λόγος, και οι ειδικοί του χώρου παρακολουθούν με ενδιαφέρον όσα συμβαίνουν στη γαλλική επαρχιακή πόλη με τα 1.200 οινοποιεία, που παράγουν πάνω από 100 εκατομμύρια φιάλες το χρόνο.
Πολλοί ισχυρίζονται ότι η Γασκώνη εξελίσσεται στην «Τοσκάνη της Γαλλίας», η οποία μάλιστα προβάλλεται ως προορισμός οικονομικά προσιτός στο ευρύ κοινό, χωρίς να κάνει έκπτωση στην ποιότητα.
Η τοπική κοινωνία έχει βάλει τα δυνατά της για να προσελκύσει τους οινόφιλους στους παραδοσιακούς ξενώνες που βρίσκονται στους καταπράσινους λόφους και στα δάση, ενώ τα μικρά εστιατόρια προσαρμόζονται συνεχώς στα νέα δεδομένα, ανανεώνοντας το μενού τους.
Εκτός από το κρασί, η Γασκώνη έχει και άλλο ένα δυνατό χαρτί, το Armagnac, γνωστό και ως «το κονιάκ που οι Γάλλοι κρατούν για τον εαυτό τους».