Τέχνη με περιτύλιγμα από χάλυβα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αρχικό σχέδιο για τη μεταφορά του Berkeley Art Museum and Pacific Film Archive (BAM/PFA) της Καλιφόρνιας σε νέα διεύθυνση αφορούσε την ανέγερση ενός νέου κτιρίου με την υπογραφή του Γιαπωνέζου αρχιτέκτονα Toyo Ito, το οποίο θα στέγαζε τις μόνιμες συλλογές, τις περιοδικές εκθέσεις, το αρχείο και τις εκπαιδευτικές δράσεις του  BAM/PFA.

Η οικονομική κρίση, ωστόσο, έκανε το διοικητικό συμβούλιο του μουσείου να στραφεί στο νεοϋορκέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο Diller Scofidio + Renfro.

Οι αρχιτέκτονες ανακαίνισαν ένα art deco κτίριο του 1939 που λειτουργούσε έως το 2004 ως τυπογραφείο και το περιέβαλαν με μια μεταλλική δομή, επεκτείνοντας τους διαθέσιμους χώρους. «Αυτή η κορδέλα από ανοξείδωτο χάλυβα μοιάζει να τυλίγει το παλαιό κτίσμα σαν λωρίδα από φιλμ», αναφέρουν οι ίδιοι.

Το νέο οικοδόμημα, που διατηρεί και στο εσωτερικό του αυτό το παιχνίδι ανάμεσα σε πιο δυναμικά αρχιτεκτονικά στοιχεία και «ήσυχες» φόρμες, περιλαμβάνει εκθεσιακούς χώρους, αίθουσα προβολών, εκπαιδευτικό κέντρο και πωλητήριο.

 www.bampfa.org

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT