Λονδίνο: Οι Rolling Stones… πουλάνε

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Oh, my God! Είναι αηδιαστικό!» Η κοπέλα που ήταν δίπλα μου απέστρεψε με βδελυγμία το βλέμμα της από το… έκθεμα: την αναπαράσταση του διαμερίσματος της Edith Grove, στο οποίο ο Mick Jagger και ο Brian Jones συγκατοικούσαν το 1962, τη χρονιά που «γεννήθηκαν» οι Rolling Stones. Δεν είχε άδικο. Οι επιμελητές της έκθεσης «Exhibitionism», αφιερωμένης στην ιστορία του γκρουπ, έχουν αποδώσει υπέρ το δέον την κατάσταση που επικρατούσε: άδεια μπουκάλια μπίρας στο πάτωμα, δίπλα σε δίσκους του Muddy Waters και του Willie Dixon, βουνά από άπλυτα κατσαρολικά και πιάτα στην κουζίνα, ρούχα πεταμένα παντού. Και ανάμεσα σ’ αυτό το χάος, εμείς: οι επισκέπτες της έκθεσης που είχαμε κατακλύσει τις αίθουσες της Saatchi Gallery. Στην περιήγησή μας στη λονδρέζικη γκαλερί έμελλε να δούμε και άλλα: κάποιες από τις φυσαρμόνικες του Mick Jagger, την κιθάρα Gibson του 1956, την οποία ο σπουδαίος κιθαρίστας Jesse Ed Davis έκανε δώρο στον Ronnie Wood στα τέλη του ‘60, και άλλη μία, πεντάχορδη Τed Νewman Jones, με την οποία έπαιζε ο Keith Richards το 1971.

Τι άλλο; Σημειωματάρια με στίχους, φωτογραφίες, εξώφυλλα δίσκων. Τιμή εισιτηρίου: 20 στερλίνες, ήτοι περίπου 26 ευρώ. Θυμηθείτε ότι το εισιτήριο για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, με τα χιλιάδες αριστουργήματα, τιμάται 10 ευρώ και γελάστε ελεύθερα. Το γέλιο σας θα κοπεί μόλις σας αναφέρω τους τζίρους που κάνει το πωλητήριο της Saatchi, όπου μπορεί κανείς να βρει από μανικετόκουμπα (17 ευρώ) μέχρι μεταξωτές πιζάμες (360 ευρώ) – όλα με την χαρακτηριστική… αυθάδικη γλώσσα των Stones. Οι υπεύθυνοι εκτιμούν ότι θα ξεπεραστούν τα έσοδα-ρεκόρ της έκθεσης «David Bowie Is» του Victoria & Albert Museum (4,5 εκατ. ευρώ). Και όλα αυτά την ώρα που τα πωλητήρια των περισσότερων ελληνικών μουσείων παραμένουν αποψιλωμένα. Κάποιοι, βλέπετε, πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Και το κάνουν καλά. Εμείς;

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT