Ενα μουσείο που ροκάρει

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη γραφική πόλη Ρόσκιλντε της Δανίας, που φιλοξενεί από το 1971 ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης, το ομώνυμο Roskilde Festival, εγκαινιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο ένα σύγχρονο μουσείο αφιερωμένο στη ροκ.

Το όνομά του είναι Ragnarock (Ράγκναροκ), που στη σκανδιναβική μυθολογία είναι η ιστορία της συντέλειας του κόσμου και της αναγέννησής του.

Ετσι και το μουσείο διηγείται την ιστορία μιας μουσικής που γεννήθηκε τη δεκαετία του ’50, ύστερα από έναν καταστροφικό Παγκόσμιο Πόλεμο και μέσα από την επαναστατικότητα μιας νέας γενιάς που ήθελε να επικοινωνήσει και να αλλάξει τον κόσμο μέσα από τη μουσική.

Ενα κόκκινο χαλί οδηγεί τον επισκέπτη στην είσοδο του εντυπωσιακού τριώροφου μουσείου, δημιουργία Δανών και Ολλανδών αρχιτεκτόνων, για μια διαδραστική οπτικοακουστική εμπειρία.

Εκτός από τον εκθεσιακό χώρο 1.200 τ.μ., το μουσείο περιλαμβάνει ακόμη μουσικές σκηνές, καφετέρια, μαγαζί με σουβενίρ, καθώς και χώρους εκπαίδευσης και έρευνας.

www.museumragnarock.dk

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT