Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο γαστριμαργικό τοπίο του Σαν Φρανσίσκο είναι ισπανικής έμπνευσης.
Πρόκειται για το εστιατόριο Bellota (βελανίδι), που ονομάστηκε έτσι προς τιμήν των χοίρων ελευθέρας βοσκής από την Ιβηρική, οι οποίοι τρέφονται με βελανίδια και δίνουν το περίφημο ζαμπόν Iberico.
To Bellota στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο του 1917, η ανακαίνιση του οποίου κατάφερε να παντρέψει το ψυχρό βιομηχανικό στυλ με τη ζεστή μεσογειακή αισθητική.
Στην ανοιχτή κουζίνα, οι σεφ δημιουργούν τις πρωταγωνίστριες του μενού παέγιες σε τέσσερις διαφορετικές βερσιόν, ενώ παραδίπλα στον παραδοσιακό φούρνο με ξύλα σιγομαγειρεύονται εκλεκτά κρεατικά.
Επιπλέον, στον πάγκο της κουζίνας υπάρχουν θέσεις για εκείνους που θέλουν να παρακολουθούν τους «μαέστρους» εν δράσει.
Το μπαρ έχει επενδυθεί με κεραμικό ισπανικό πλακάκι, ενώ τα βαρέλια με το διάσημο σέρι -από το οποίο παρασκευάζονται πολλά κοκτέιλ του μενού- αξιοποιήθηκαν και ως ντεκόρ.