H μεγάλη επιστροφή

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Hotel Nacional του 1972, η εντυπωσιακή κυλινδρική κατασκευή 33 ορόφων του Βραζιλιάνου μοντερνιστή αρχιτέκτονα Oscar Niemeyer (1907-2012) στο Ρίο ντε Τζανέιρο, παρέμενε κλειστό για 22 χρόνια.

Το 1998 ανακηρύχθηκε από τη δημοτική αρχή μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, έγινε όμως επανειλημμένα στόχος βανδαλισμών.

Πριν από λίγες ημέρες, ύστερα από εκτεταμένη ανακαίνιση, άνοιξε και πάλι τις πόρτες του από την ισπανική αλυσίδα Meliá Hotels International πιο πολυτελές από ποτέ. Στο πεντάστερο, πλέον, Gran Meliá Nacional Rio λειτουργούν προς το παρόν 413 δωμάτια, ενώ αναμένονται δύο εστιατόρια, τρία μπαρ, spa και συνεδριακό κέντρο.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο της Debora Aguiar επιμελήθηκε το λόμπι των 3.000 τ.μ., χαρίζοντάς του ρετρό αισθητική και διατηρώντας τα λιγοστά αυθεντικά στοιχεία που δεν κακοποιήθηκαν, όπως το πελώριο άγαλμα της γοργόνας και τους κήπους των Βραζιλιάνων Alfredo Ceschiatti και Burle Marx. www.melia.com

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT