Τι σημαίνει η επανεκλογή του Emmanuel Macron για την luxury βιομηχανία μόδας;

Τι σημαίνει η επανεκλογή του Emmanuel Macron για την luxury βιομηχανία μόδας;

Η γαλλική βιομηχανία μόδας χαιρέτισε με ενθουσιασμό τη νίκη του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γαλλική βιομηχανία μόδας χαιρέτισε με ενθουσιασμό τη νίκη του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron. Δίπλα στον Γάλλο Πρόεδρο, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Brigitte Macron φορούσε για ακόμα μια φορά δημιουργίες Louis Vuitton, συγκεκριμένα ένα τζάκετ με ασορτί παντελόνι σε σκούρο μπλε.

«Έχει μια φιλοδοξία για την Γαλλία. Ξέρει που θέλει να πάει. Θα κάνω τα πάντα γι’ αυτόν. Ελπίζω να γίνει αντιληπτός. Του έχω τεράστια εμπιστοσύνη», δήλωσε η ίδια στην γαλλική τηλεόραση. Ταυτόχρονα ο Olivier Rousteing, creative director του Balmain, αλλά και ο Simone Porte Jacquemus, έδειχναν την στήριξή τους στον Γάλλο Πρόεδρο μέσα από τα Instagram account τους.

H luxury βιομηχανία μόδας έμοιαζε να κρατά την αναπνοή της όλο αυτό το διάστημα, μπροστά στο εκλογικό θρίλερ που εκτυλίχθηκε. Η αγοραστική δύναμη της Γαλλίας αντιπροσωπεύει μόνο το 5% του συνολικού τζίρου της luxury fashion industry, σύμφωνα με τον αναλυτή της Morgan Stanley Edouard Aubin, παρόλο που αποτελεί την έδρα του ομίλου LVMH με τους οίκους Louis Vuitton, Dior, αλλά και του Kering με τους Saint Laurent, Balenciaga, όπως και πολλών άλλων οίκων. Τα έσοδα από τις απευθείας πωλήσεις της γαλλικής βιομηχανίας μόδας φτάνουν τα €150 δισεκατομμύρια, το οποίο αντιστοιχεί σε ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας και 2,7% του εθνικού ΑΕΠ, σύμφωνα με την Fédération de la Haute Couture et de la Mode.

Διαβάστε περισσότερα στη Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT