Post vacation blues: Πώς να αντιμετωπίσετε την μελαγχολία μετά τις διακοπές;

Post vacation blues: Πώς να αντιμετωπίσετε την μελαγχολία μετά τις διακοπές;

Οι συμβουλές των experts για να βελτιώσετε την ψυχολογία σας και να νιώσετε καλύτερα μετά την επιστροφή στην καθημερινότητα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι είναι το «post-vacation blues» και πώς να το αντιμετωπίσετε μετά την επιστροφή από τις διακοπές στην πόλη

Ψυχολόγοι και experts επιβεβαιώνουν ότι το post-vacation blues, είναι μια μορφή κατάθλιψης που ξεκινά στο τέλος των διακοπών ή και λίγες μέρες πριν, επηρεάζοντας αρνητικά τις τελευταίες στιγμές ξεγνοιασιάς. Στην πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει είναι ένα είδος κατάθλιψης, περισσότερο ή λιγότερο οξεία, που συμβαίνει μόλις επιστρέψετε στο σπίτι και έρθετε αντιμέτωποι με την καθημερινότητα. Ειδικά με την πανδημία και την τηλεργασία, όσοι γύρισαν από τις διακοπές, φοβούνται τη ρουτίνα δουλειά-σπίτι ακόμη και πριν την αναχώρηση, γνωρίζοντας ότι αυτό που θα βρουν στην επιστροφή τους θα είναι μια κανονικότητα που θα αποτελείται από απομόνωση, αγχος και εργασιακές και οικογενειακές υποχρεώσεις.

Συχνά συμβαίνει, όταν βρίσκεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα μέρος όπου επιτέλους έχετε νιώσει χαλαροί. Το άγχος στην πραγματικότητα προκαλείται από την απογοήτευση και όχι από την έλλειψη ξεκούρασης, καθώς όταν περνάμε καλά, δυσκολεύει και η επανεκκίνηση. Οι διακοπές σίγουρα είναι ευχάριστες, αλλά αν επιστρέψετε σε μια μη ικανοποιητική καθημερινότητα, κινδυνεύετε να αγχωθείτε περισσότερο από πριν.

Διαβάστε περισσότερα στη Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT