Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα 5 πιο πολύτιμα κοσμήματα που της χάρισε ο Πρίγκιπας Φίλιππος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα 5 πιο πολύτιμα κοσμήματα που της χάρισε ο Πρίγκιπας Φίλιππος

Για μια γυναίκα που είχε ίσως την πιο πλούσια προσωπική συλλογή κοσμημάτων στον κόσμο, κανένα δεν είχε μεγαλύτερη αξία, από αυτά που της χάρισε ο σύζυγός της, ο Δούκας του Εδιμβούργου.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιστορική συλλογή κοσμημάτων της Βασίλισσας Ελισάβετ περιελάμβανε δεκάδες στέμματα, εκατοντάδες καρφίτσες, και σχεδόν κάθε είδος πολύτιμου λίθου. Μετά τον θάνατο του Πρίγκιπα Φιλίππου, που απεβίωσε ειρηνικά στον ύπνο του στο παλάτι του Windsor στις 9 Απριλίου του 2021, τα κομμάτια που της έδωσε –και οι αναμνήσεις που τα συνοδεύουν– έγιναν αναμφίβολα ακόμα πιο πολύτιμα.

Κατά τη διάρκεια του 73χρονου γάμου τους, ο Φίλιππος σχεδίασε και αγόρασε πολλά κοσμήματα για τη Βασίλισσα και τα μοναδικά του σχέδια συχνά αντανακλούσαν προσωπικές αναφορές στη σχέση τους. Μία από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της κοινής τους ζωής ήταν η σύντομη παραμονή τους στη Μάλτα, από το 1949 έως το 1951, όταν ο Φιλιππός υπηρετούσε στο Βασιλικό Ναυτικό και ο πατέρας της μελλοντικής Βασίλισσας, Γεώργιος VI, βρισκόταν ακόμα στον θρόνο. Τότε Φίλιππος συμπεριέλαβε το ναυτικό σήμα σε πολλά από τα κοσμήματα που είχε σχεδιάσει για την γυναίκα του.

Διαβάστε αναλυτικά στην Vogue

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT