Το ιαπωνικό τρικ που επιταχύνει τον μεταβολισμό

Το ιαπωνικό τρικ που επιταχύνει τον μεταβολισμό

Η Γιαπωνέζα γκουρού ομορφιάς Sonmi, ιδρύτρια του meeth, αποκαλύπτει ένα εύκολο τρικ που μπορούμε όλοι να ενσωματώσουμε στη ζωή μας, για να διατηρούμε τη φόρμα μας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν πολλοί μύθοι για το πώς να επιταχύνουμε το μεταβολισμό μας. Λένε ότι ο αθλητισμός, η αύξηση της μυϊκής μάζας, η κατανάλωση νερού με λεμόνι, η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων τροφής πολλές φορές μέσα στην ημέρα ή ο καλός ύπνος, βοηθούν, αλλά η ρύθμιση του μεταβολισμού δεν οφείλεται μόνο σε αυτά. Με αφορμή την απήχηση του brand meeth στην Ισπανία, η Vogue μίλησε με τη Sonmi, ιδρύτρια του beauty brand, η οποία μας αποκάλυψε το απλό κόλπο που έχουν οι Ιαπώνες για γρήγορο μεταβολισμό.

Ο μεταβολισμός είναι το σύνολο των χημικών αντιδράσεων που μετατρέπουν τις πρωτεΐνες σε αμινοξέα, τα λίπη σε αμινοξέα και τους υδατάνθρακες σε απλά σάκχαρα. Στη συνέχεια απορροφώνται στο αίμα, μεταφέρονται στα κύτταρα και από εκεί μεταβολίζονται για να δημιουργήσουν ή να διασπάσουν τους ιστούς του σώματος και τις αποθήκες ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο, η επιτάχυνση του μεταβολισμού μπορεί να είναι το κλειδί που θα μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος, να παραμείνουμε νέοι και να νιώθουμε δραστήριοι, αφού καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο –από την πρόσληψη τροφής– παράγουμε και καίμε ενέργεια.

Διαβάστε περισσότερα στο Vogue.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT