Ψυχική Υγεία: Πώς θα μάθετε να λέτε “όχι”;

Ψυχική Υγεία: Πώς θα μάθετε να λέτε “όχι”;

Οι ψυχολόγοι συνιστούν ότι είναι απαραίτητο να διαχειριστούμε τους πυλώνες της διεκδικητικής επικοινωνίας για να προστατεύσουμε τη συναισθηματική μας ευημερία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το να μάθουμε να λέμε όχι και να βάζουμε τα όριά μας είναι μια μεγάλη βοήθεια για να ισορροπήσουμε τη ζωή μας και ένας καλός τρόπος για να ξεπεράσουμε το άγχος. Απλώς πρέπει να το κάνουμε χωρίς να δημιουργούμε περισσότερη ένταση από ό,τι χρειάζεται: όταν παθαίνουμε «εκρήξεις», είναι επειδή έχουμε ξεπεράσει το όριο αντοχής μας πάρα πολύ» λέει η ψυχολόγος Ana Gutiérrez Laso. Χωρίς αμφιβολία, το να δουλεύουμε τη διεκδικητικότητά μας και να μάθουμε να λέμε όχι όταν το θεωρούμε απαραίτητο, είναι ένας άλλος βασικός πυλώνας για τη φροντίδα της ψυχικής υγείας. Αν και δεν είναι πάντα εύκολο να το αποδεχτούμε.

Όπως επισημαίνει η ψυχολόγος Sara Noheda, ιδρύτρια της πλατφόρμας Happy Change ,«Δεν έχουμε εκπαιδευτεί στο όχι, αλλά στο ναι, ακόμα και όταν θέλουμε να πούμε όχι. Ωστόσο, το να λες όχι είναι μια πράξη θάρρους, να βάζεις τον εαυτό σου πρώτα, χωρίς όμως να είσαι εγωιστής. Είναι απαραίτητο, υγιές και μια τέχνη που πρέπει να τη μάθεις και να την εξασκήσεις. Δεν μας έχουν εκπαιδεύσει στο όχι, αλλά στο ναι όταν θέλουμε να πούμε όχι».

Διαβάστε τη συνέχεια στο vogue.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT