Αϋπνία: Οι καλύτερες συμβουλές από έναν sleep expert

Αϋπνία: Οι καλύτερες συμβουλές από έναν sleep expert

Η Vogue συγκεντρώνει τα δοκιμασμένα tricks που μοιράστηκε μαζί μας ένας expert ύπνου για το πως να αντιμετωπίσετε την αϋπνία και πως να εξασφαλίσετε καλή ξεκούραση

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έλλειψη ύπνου είναι κάτι που αφορά τους περισσότερους από εμάς, καθώς λόγω του φορτωμένου προγράμματος στην καθημερινότητα και λόγω του στρες που μας δημιουργείται, φτάνουμε στο σημείο εκτός από έλλειψη ύπνου να βιώνουμε και αϋπνία. Έτσι λοιπόν, πολλοί είναι οι παράγοντες που οδηγούν στην διαταραχή του ύπνου μας, όμως τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν λύσεις για το πώς να την αντιμετωπίσουμε.

Σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει πολλούς τρόπους για να λύσετε το πρόβλημα, όπως για παράδειγμα να ελαττώσετε την καφεΐνη και το αλκοόλ, να φορέσετε ωτοασπίδες, μάσκα ύπνου ή να ακούσετε ένα sleep podcast.

Η Vogue μίλησε με την sleep coach Camilla Stoddart, που μοιράζεται μαζί μας όλες τις συμβουλές που πρέπει να γνωρίζουμε αν αντιμετωπίζουμε προβλήματα ύπνου. «Έχετε δοκιμάσει να γράψετε ημερολόγιο;», στην αρχή πίστευε ότι ήταν αρκετά συνειδητοποιημένη και δύσκολη να πειστεί στο να ξεκινήσει να γράφει. Η Stoddart εξηγεί, «Η αμυγδαλή είναι το κέντρο ανησυχίας του εγκεφάλου και είναι υπεύθυνη για τη συναισθηματική επεξεργασία. Η αμυγδαλή κρίνει αν κάτι αξίζει να πανικοβληθείτε». Αυτό που με ξυπνούσε ήταν η στρεσαρισμένη μου αμυγδαλή, είπε, προσθέτοντας: «αλλά το ημερολόγιο θα σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε».

Η Stoddart σημείωσε ότι ένα άτομο με πολύ απασχολημένο μυαλό και πολύ εύκολο στο να αγχωθεί, τείνει να είναι συνεχώς σε κατάσταση υπερδιέγερσης, που αυτό σημαίνει ότι είναι πάντα σε εγρήγορση είτε κάποιος είναι ξύπνιος είτε κοιμάται. «Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σταματήσετε την ενεργοποίηση αυτή πριν ξυπνήσετε», λέει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο vogue.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT