Πρωί ή βράδυ: Πότε είναι πιο αποτελεσματικός ο καθαρισμός της επιδερμίδας;

Πρωί ή βράδυ: Πότε είναι πιο αποτελεσματικός ο καθαρισμός της επιδερμίδας;

Ο σωστός καθαρισμός προσώπου έχει τα μυστικά του.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν μιλάμε για σωστό καθαρισμό, εστιάζουμε συνήθως στην πρωινή ρουτίνα. Είναι όμως έτσι; Όχι ακριβώς, επισημαίνει η δερματολόγος Μαργαρίτα Βεργολιά και εξηγεί: «Το κυριότερο καθημερινό βήμα είναι να πλένουμε καλά το πρόσωπό μας το βράδυ, όταν στην επιδερμίδα έχουν συσσωρευτεί οξειδώσεις, σμήγμα και νεκρά κύτταρα που πρέπει να απορριφθούν, προκειμένου να εισχωρήσουν τα ενεργά συστατικά της νυχτερινής φροντίδας, όπως η ρετινόλη. 

Το πρωί είναι καθαρή από ρύπους, οπότε δεν χρειάζεται βαθύ καθαρισμό». Σε σχέση με τα προϊόντα, για τις λιπαρές επιδερμίδες προτείνει ένα καθαριστικό σε μορφή αφρού με βάση το σαλικυλικό οξύ, που αποφράσσει τους πόρους, για τις ευαίσθητες ένα eau micellaire, για τις κανονικές και μεικτές ένα ήπιο, μη ερεθιστικό προϊόν, ενώ για τις ξηρές ένα σε μορφή balm ή oil με ενυδατικά συστατικά. «Αν το δέρμα είναι ερεθισμένο μετά από επεμβάσεις, θεραπείες κ.λπ. ή εκτεθειμένο σε ακραίες θερμοκρασίες, επιλέγουμε πάλι ένα απαλό καθαριστικό», τονίζει.

Διαβάστε τη συνέχεια στη Vogue

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT