Γλυκό μετά το φαγητό: Πώς να αντιμετωπίσετε την ανάγκη για ζάχαρη;

Γλυκό μετά το φαγητό: Πώς να αντιμετωπίσετε την ανάγκη για ζάχαρη;

Δεν πρέπει να συγχέεται με τη λαιμαργία, καθώς η ανάγκη για ζάχαρη είναι σύμπτωμα ενός εμμονικού εθισμού που μπορεί να βλάψει το σώμα μας, συμπεριλαμβανομένου του δέρματός μας

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο όρος sugar cravings ή αλλιώς ανάγκη για γλυκό, υποδηλώνει αυτή την μεγάλη επιθυμία για ζάχαρη σε οποιαδήποτε μορφή, που μπορεί να μας πιάσει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και δεν πρέπει να συγχέεται με την απλή λαιμαργία: μετά τα γεύματα, το βράδυ μπροστά στο Netflix ή το μεσημέρι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, όταν η ενέργεια πέφτει κατακόρυφα, κάθε στιγμή είναι καλό για μας να φάμε μια ενεργειακή μπάρα, σοκολάτα ή το γλυκό που έχουμε στη διάθεσή μας.

Το ότι η ζάχαρη είναι ορκισμένος εχθρός της υγείας δεν είναι κάτι καινούργιο. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλοι ότι είναι βλαβερή και για την ομορφιά μας, αφού διασπά το κολλαγόνο στο δέρμα, καθιστώντας μη χρηστικές τις αντιγηραντικές θεραπείες και τις κρέμες που εφαρμόζουμε.

Εν ολίγοις, η ικανοποίηση της λαχτάρας για ζάχαρη δεν είναι ποτέ καλή ιδέα. Πώς όμως μπορείτε να την κρατήσετε υπό έλεγχο; Και γιατί μοιάζει να έρχεται με έντονο και ανεξέλεγκτο τρόπο; 

Η Vogue μίλησε με τον Shabir Daya, φαρμακοποιό, συνιδρυτή του Victoria Health και ειδικό σε θέματα υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT