Νερό βρύσης: Τι μπορεί να προκαλέσει σε δέρμα και μαλλιά;

Νερό βρύσης: Τι μπορεί να προκαλέσει σε δέρμα και μαλλιά;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις επιπτώσεις που έχει το νερό της βρύσης στο δέρμα και τα μαλλιά, σύμφωνα με τους experts

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός από το άγχος, ο κύριος λόγος για τον οποίο όταν αλλάζετε πόλεις βλέπετε τα μαλλιά σας να αλλάζουν και να βρίσκονται στην καλύτερη ή στη χειρότερη εκδοχή τους, είναι λόγω της σκληρότητας του νερού. Το πλύσιμο με νερό της βρύσης είναι κακό για το δέρμα και τα μαλλιά, σύμφωνα με τις περισσότερες Γαλλίδες, οι οποίες στο TikTok συνηθίζουν να κάνουν τον πρωινό καθαρισμό μόνο με σπρέι Evian. Εκτός από περιβαλλοντικά και οικονομικά μη βιώσιμη, αυτή η συνήθεια φαίνεται σαν μια από τις συνηθισμένες των social media, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να έχει επιστημονική βάση.

Ταξιδεύοντας πολύ, ειδικά στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είναι εύκολο να παρατηρήσετε πώς τα μαλλιά και το δέρμα μπορεί να επηρεαστούν από την αλλαγή και μετά από ένα ντους φαίνονται πιο στεγνά, χωρίς όγκο και συχνά ερεθισμένα σε σύγκριση με το πλύσιμο με νερό της βρύσης στο σπίτι. Πίσω από αυτό δεν υπάρχει ενσυναίσθηση ή συνήθεια, αλλά μια αντίδραση μαλλιών και δέρματος στην αλλαγή της σκληρότητας του νερού από πόλη σε πόλη. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό της βρύσης περιέχει ουσίες όπως χλώριο, φθόριο, βαρέα μέταλλα και μέταλλα σε διαφορετικές συγκεντρώσεις που ποικίλλουν από πόλη σε πόλη και αν είναι σε υψηλά ποσοστά μπορούν να στεγνώσουν, να ερεθίσουν και ενδεχομένως να βλάψουν το δέρμα και τα μαλλιά.

Διαβάστε τη συνέχεια στη Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT