Αϋπνία: Η απλή μικρή συνήθεια για να αντιμετωπίσετε την επόμενη μέρα μετά από μια δύσκολη νύχτα

Αϋπνία: Η απλή μικρή συνήθεια για να αντιμετωπίσετε την επόμενη μέρα μετά από μια δύσκολη νύχτα

Τι συμβουλεύουν να ακολουθήσουμε οι ειδικοί για να διατηρήσουμε έναν φυσιολογικό ύπνο;

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είμαστε ένας κόσμος που κατακλύζεται από αϋπνία, με έρευνα που διεξήχθη φέτος να δείχνει ότι το 39 τοις εκατό των ανθρώπων στις ΗΠΑ έχουν υποστεί κάποια μορφή διαταραχής ύπνου τους τελευταίους 12 μήνες. Στην Ιταλία, το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 43%. Εάν έχετε βιώσει ποτέ έναν κακό ύπνο, θα ξέρετε ότι δεν είναι μόνο η κόλαση τις ώρες του λυκόφωτος, αλλά και η επόμενη μέρα μπορεί να είναι ένας μεγάλος αγώνας. Είτε νιώθετε νωθρότητα, είτε υποφέρετε από στρες, είναι αδύνατο να ευδοκιμήσετε όταν τα επίπεδα ύπνου σας είναι χαμηλά.

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ μπορεί να έχει την απάντηση. Η έρευνα διαπίστωσε ότι η καρδιοαγγειακή άσκηση 20 λεπτών μέτριας έντασης (ποδηλασία, σε αυτήν την περίπτωση) μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική απόδοση την επόμενη μέρα μετά από μια άγρυπνη νύχτα πριν. «Γνωρίζουμε από υπάρχουσες έρευνες ότι η άσκηση βελτιώνει ή διατηρεί τη γνωστική μας απόδοση», λέει ο Dr Joe Costello, από τη Σχολή Αθλητισμού, Υγείας & Επιστήμης Άσκησης του πανεπιστημίου, «αλλά αυτή είναι η πρώτη μελέτη που προτείνει ότι βελτιώνει επίσης τη γνωστική απόδοση μετά από πλήρη και μερική στέρηση ύπνου».

Διαβάστε τη συνέχεια στη Vogue

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT